Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, dá se koupit v tescu kostým čerta s maskou s vlasy ve velikosti M, nebo kde by se to dalo dneska koupit. Jsem z Prahy, takže snad někde jo. Předem díky...
Dobrý den.
V Praze je určitě spusta půjčoven kostýmů. Jen nevím, jestli už není pozdě. U nás před Mikulášem bývají kostýmy v tuto dobu už pryč. Můžete si kostým také vyrobit. poradte.cz/...
Já jsem si ho kdysi ušila sama. Měli jsme doma maskovaný kabát s králičími chlupy zespod. Kožešiny vypadaly děsně, byly to různé barvy - šedivá, černá, rezavá. Ten kabát bylo to nejdůležitější + řetěz kolem pasu. Přes rameno pytel, něčím trochu naplněný. /nejlíp seno/. Černé kalhoty, tepláky nebo kamaše, černé boty, černé rukavice. Ocas jsem ušila z černé látky, vycpala hadry, na konci třapec z černého chemlonu. Byl pořádně dlouhý a na ty gatě se připínal zavíracím špendlíkem. Kolem krku guma a na ní navlečené smyčky z černého chemlonu. To bylo důležité, aby čertovi nebyl vidět "lidský" krk.
Hlava: z černé látky, prostě jen takový zaoblený pytlík. Vlasy z černého chemlonu, rohy a jazyk z červeného flanelu. Rohy vycpat kousky látky a přišít. Jazyk dobře prošít a taky přišít na ústa.
A bylo hotovo. Řádila jsem v tom zamlada, a nyní si to už půjčuje vnuk. Utíká to, utíká... Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.