Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máte někdo zkušenost s dobrým šamponem proti lupum? Mám intenzivní problém s lupy. Kožařka mi doporučila La Roche Posay Kerium DS. V pohodě, ale je drahej a za 3 roky jsem za něj dal dohromady 5 tisíc. V poslední době kupuju Biodermu Node DS, protože ji mám z Alzy o 150Kč díky slevě, taky dobrý, ale ten šampon vůbec nepění a já to má tu měkkou lahvičku tak se z toho potom blbě dávkuje. Na doporučení zde o paní jsem zkusil Urtekram Nodé - který mi to ještě celý zhoršil (avšak vlasy po něm byly hebké). Head and Shoulders nefungoval, stejně tak jako šampon proti lupům z DMka.
Nyní bych chtěl zkusit Garnier Fructis Anti-Dandruff a to tedy hlavně kvůli tomu, že mám i problém s pokožkou na obličeji a používám na noc Garnier Botanical a jako jediný dokáže tu pokožku dlouhodobě zklidnit.
Děkuji za rady.
To, co je v reklamách v TV je čistě komerce, k ničemu to není. Já používám s úspěchem tohle. Nivea Men Anti-dandruff, nebo o něco dražší Alpecin Coffein Shampoo C1. Střídám to po nějaké době.
Ještě jsem si vzpomněl, že zde mám zbytek vynikajícího šamponu MYRRAH Regenerative shampoo Nitrodi. Přivezl jsem si ho z dovolené na italském ostrově Ischia. Pokud byste tam měli někdy namířeno, tak doporučuji v lázních Nitrodi zakoupit. Je vyráběn přímo tam a je o něj značný zájem.
Kupuju manželovi Revalid, dá se sehnat pod 200Kč. Po jednom umytí je po lupech.
Nebo můžete zkusit vykašlat se na šampony a začít s no poo metodou. Já jsem si myla vlasy víc než rok žitnou moukou a i teď se k ní vracím, jakmile mě svědí hlava. Žitná mouka umyje i hodně mastné vlasy, ale nedráždí pokožku hlavy a jelikož žito obsahuje jinou bílkovinu než pšenice, nelepí a neucpává odtok. I obličej si moukou umeju, když si meju hlavu.
Na lupy trpím roky. Šampony mi nějak extra nepomohly a vystřídala jsem jich hodně včetně drahých. Teď používám levný obyčejný Palmolive lekarna.cz/... Zásadně mi pomohlo až používání vody na vlasy proti lupům Bione - této velkoobchodsebkova.cz/...
Takže na šamponu mi až tak nezáleží (jen nesmí alergizovat, mívám kožní alergie na některé složky v šamponech). Pro mě je důležitá ta voda po umytí vlasů.
Mám teď objednaný šampon na lupy Jason s vytážkem tea tree olejíčku na vyzkoušení prozdraviaradost.cz/... protože mám některou kosmetiku s tee trea olejem, kterou jsem si oblíbila.
Existují dva druhy lupů - mastné a suché. Musíš vědět, jaký druh se ti tvoří. Kosmetika se pak liší.
Dobrý den, já mohu doporučit šampon Nizoral (prodává se v lékárně). Ovšem, pokud máte problém i s pokožkou v obličeji, tak máte možná seboreu - kožní lékař by to měl vidět a určit (napíše "mléko" do vlasů a na obličej mastičku - funguje to skvěle). Zdravím!
P.S. Seborea se zhoršuje přes zimu a v létě tolik nezlobí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.