Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stravné

Od: smule* odpovědí: 3 změna:
Ahoj, zjistil jsem že mi má zaměstnavatel platit stravné anebo zajišťovat obědy. Neděje se ani jedno je možnost požadovat zpětně tyto peníze nebo stravenky? Děkuji. Popřípadě mám vůbec na to právo? Abych si nestěžoval a pak mi šéf řekne že tam je kavovar a kávu si mužů udelat kdykoliv. Pardon v tomhle jsem se nikdy nevyznal. Smůle

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zaměstnavatel není povinen vás krmit. Jídlo si kupte za vydělané peníze. Stravenky nebo paušál na jídlo nejsou nárokové a zaleží pouze na zaměstnavateli, jestli poskytne nebo ne.

hodnocení

4x

zjistil jsem že mi má zaměstnavatel platit stravné anebo zajišťovat obědy
To jste zjistil kde?, Jste někdy na pracovišti, nebo na služební cestě?

Začněte tím, že si nastudujete, zdali máte vůbec nárok na stravné. Jelikož je tom mnoho neznámých, které víte jen Vy, musíte hledat info.

podnikatel.cz/...

Zaměstnavatel Vám nemusí zajišťovat oběd, ani na něj připlácet. Není to právní povinnost.

iz*
hodnocení

3x

Zaměstnavatel je povinen umožnit zaměstnancům se najíst (= poskytnout zaměstnancům přestávku na jídlo a oddech), není povinen jim přispívat na stravenky ani poskytovat jídlo.

Něco jiného by byly pracovní cesty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]