Mám problém s kočkou, co leze na náš pozemek a snaží se ptáčky v krmítku lovit a tím je plaší. Můj názor je dezintegrovat její celistvost ráží .45 acp.Ale má to dva problémy : 1: porušil bych zákon (0 svědku=nic jsem neporušil) 2:má žena Tak co teď? Odlov do klece? A co dál? Chodit s klecí po okrsku a ptát se, není to Vaše šelma? Určitě ji nebudu trávit. Nejsem prase! Tak co radíte?
Krmítko má být umístěno tak, aby se na něj predátoři nedostali. Kočka se samozřejmě vždy bude pokoušet se tam dostat a bude plašit ptáky, ale to by nemělo nijak vadit. Ptáci žijí celý život jako kořist, tak umí vyhodnotit situaci. Vrátí se, když nebezpečí pomine. M.
zdegre*
Opravdu nemám v plánu dávat krmítko deset metrů vysoko. Su tlustej,vím že bych tam nevyšplhal.Takže mě zatím vychází líp 0 kočka.
72mona
Jako to se na mě nezlobte, ale 0 kočka nebude nikdy. Buďte rád za jednu, která ty ptáky občas prožene, než kdyby jich tam bylo v sousedství 20. Jedna kočka je naprosto obyčejný malý predátor, který může být i prospěšný. Jestli máte ptáčky na výkrm, tak bych vaše rozhořčení chápala. Ale takle? Taky krmím ptáky, taky se tu courají kočičáci z okolí, ale cévka mi z toho zatím fakt nepraskla. M.
zdegre*
Je to jedna kočka. Můj pozemek.Hledám řešení, ne napadání. Vím jak to dopadne, ale dám jí šanci. Takže Vaše rada, jí moc nepomůže.
Pořiď si nějakého maxipsa Fíka! Pokud je pozemek oplocený, tak ho nech na volno.
zdegre*
Máme dva ty úplně nejbrutálnější psí "zabijáky". Máme dva JezeFčuchy. Takže věřím tomu, že té kočce ještě pomáhají. Tři strany pozemku je zeď. Kdy dvě strany jdou až do lesa, tzn.poslední strana není, je to les. Takže brazilská Fila, Bandog nebo Moskevský strážní pes opravdu ne.
kepler*
No, myslím, že z těch jozefčuchů má ta kočka akorát tak srandu
zdegre*
Přesně tak, jezeFčuši jsou proti mě. Mají ze mě jen srandu.Takže je dost možný, že jsou s tou kočkou. Ale nutno podotknout, že mají srandu z celý rodiny. Mimo nejmladší dcery, tu nevím proč, ne že by ji poslouchali,ale aspoň ji berou ve zřetel.
Ty krmíš ptáčky, ptáčci krmí kočku. Normální potravní řetězec v přírodě.
zdegre*
Svatá pravda. Ale já jsem na vrcholu potravního řetězce v okolí. No a prostě když se vrátím domů, udělám si svařák a chci se dívat na ptáčky a relaxovat. No a potom mě to znehodnotí kočka? Vím, že člověk nemá zasahovat do přírody, ale...
zdegre - vy nemáte problém. Vy si ho zbytečně vytváříte, nebo tady chcete jen tak pokecat. Pokud vím, ptáci stejně na krmítu nejsou pořád. Takže se klidně může stát, že ho budete mít prázdné zrovna v momentě, když se budete chtít kochat. Kočka nekočka. M.
Mimochodem, v tom videu je i inspirace na řešení: závěsné krmítko.
zdegre*
Přijedu domů, auto, garáž, krmítko, doma svařák, zimní oblečení, plac nad bazénem, křeslo. Možná Vám to nedojde, ale když do krmítek dám zob, potom se vrátím,ptáci jsou tam. Dokážu tam být i dvě hodiny.Snažím se vyrelaxovat zaměstnance. Jen doplňovat svařák nebo jiné teplotvorné tekutiny. Takže ať to chápete:nakrmím, přiletí, relax, za-raná kočka. Žádný relax,potom světě div se, nechci tolerovat žádné prohřešky zaměstnanců.
72mona
No a takhle to dopadá, když se o zvíře stará člověk, který myslí jen na sebe a zvířata jsou mu u prd*le. M.
Nejsi prase, ale střílet bys nejradši. Aha tak to jo. Tak doufám že někdo střelí flobertkou do p. tebe.
Dej krmítko aby na něj kočka nemohla.
Mmch. co ty bys dělal být kočkou? Já teda číhal u krmítka na ptáčky
zdegre*
Střílet nemůžu, žena by byla nasraná. Ale myslím, že by to bylo bezbolestné. Ale zatím hledám alternativní řešení problému.
asd1
Přijeď, bezbolestně tě střelim do tý p.
Stačí krmítko 2m vysoko na špagátě nebo nějakým klacku ("šibenice"), na to kočka nevyskočí ani nevyleze a na dosypání si to pustíš dolu.. Mmch. kočka je příroda a vychytá slabý blbý kusy, to je přirozený výběr a tím jde vývoj ptáků dopředu. Drsný, ale funguje to tisíce let... Člověk s flintou nevychytá slabý kus ale každý kus. Viz karbofouran pro orly apod (máme rádi nimrody..)
Podobný kreténi kočky často zmrzačí - vystřelený oko, zánět a uhnilá noha a podobný svinstva.. Nechtěj abych tě chytnul u střílení po kočkách...
Vtaciky su fajn, ale macka nie? Preco? Vtaciky sa inak pekne mlatia kvoli krmeniu, dobu sa, biju kridlami, to je priroda.
Krmitko ma byt : 1. daleko od stromov a cohokolvek, odkial tam vie macka skocit 2. uplne hladka tycka, aby tam neliezla macka 3. pripadne tam namontovat kruh z pletiva alebo plechu, aby nemohla liezt dalej
asd1
Po kočce bude střílet větší ptáčky ktří vyhánějí ty menší
Pokud jste chtěl radu, dostal jste jich několik, ale pánovi se evidentně nejde zavděčit, tak zkusím další. Kočka je sice plavec, ale neplave ráda. Takže vše vyřeší vodní příkop buď okolo celého pozemku, nebo alespoň okolo krmítka. Vzhledem k tomu, že kočka údajně doskočí do dálky nebo do výšky šestitinásobku vlastní délky, kupte si vlastní kočku, co nejpodobnější té cizí, a zaměřte ji. Potom mírně naddimenzujte vodní zábranu dle zjištěných skutečností. Snad teď budete spokojen.
kenav
Kocku chytit,pokud to umiš a nasledne hodit do sudu s vodou a uz se nikdy nevrati.Ale zastrelit,proboha cim,mezi domy?
Normalni troll, chce si zaprudit, kdyz ma zavrenou skolu a nudi se doma. Neverim, ze by nekdo byl tak sebestredny de*bil, aby chtel kvuli vlastni zabave strilet po zviratech a jeste se tim chlubil.
JEŠTĚ JEDNOU PRO TY Z VÁS CO TU MELETE VÝKALY. Psal jsem, že tak bych to udělal já, ale nemůžu z mnoha důvodů. Proto hledám rozumné řešení. Můžu to jako hospodář vyřešit odstřelem škodné. Bydlím cca. 700 metrů od posledního baráku v obci. Zákon to umožňuje, ale já se ptám jak to vyřešit nedestruktivně. Naši jezevčíci jsou sabotéři, tudy cesta nevede. TAK PROSÍM, POKUD NEMÁTE ROZUMNÝ NÁPAD,MLČTE. Moc Vám děkuji Zbyněk
asd1
Jsi natvrdlej? Už to tu padlo několikrát - krmítko pověs tak aby na něj kočka nemohla. Nebo něco tak primitivního nezvládneš?
72mona
TY VÝKALY SI STRČTE NĚKAM. Reakce jsou přesně takové, jaké svým stylem psaní vyvoláváte. Já je čekala mnohem horší.
Pokud nechceme, aby nám COKOLIV z venčí vnikalo na pozemek, je třeba si ho tedy pořádně zabezpečit. Na ploty či zdi si dát třeba elektrický ohradník, ale to mi přijde už paranoidní. Zvlášť, pokud jak píšete, žijete skoro na samotě u lesa. TO JE FAKT TAKOVÝ PROBLÉM JEDNA KOČKA? M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.