Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
eshop mi neuznal reklamaci židle - při opření se zlomilo opěrdlo, na hlavním podsedáku byla svařená jen tenkým plechem, který opíráním povolil. Prý se jedná o mechanické poškození a není to vina výrobku. Já si teda nemyslím, že by to nešlo uznat jako reklamace. Židle se zlomila samovolně, protože je prostě šunt. Jednalo se o nový produkt, který neměl žádné recenze, nyní recenze se zlomeným opěradlem přibývají. Co mohu dělat? Židle je rozbitá, takže jsem jim to tam rovnou dal zpět na reklamaci. Blbý je, že se nedá s nikým bavit, vždy řeknou, že to tak poslali z reklamací a víc informací nemají.
Ve svém popisu si protiřečíte, viz:
1/ PŘI OPŘENÍ se zlomilo opěradlo
2/ židle se zlomila samovolně.
Tak jak to opravdu bylo? Židle jistě nestála v koutě a najednou se sama od sebe nezačala lámat. Musel se o ni někdo pořádně opřít. Protože opěradlo, už podle názvu, by mělo sloužit k opření, buď se někdo opřel nepřiměřenou silou, až to ruplo, nebo je židle skutečně šunt. Uvidíte, jak se firma k reklamaci postaví. Mají na to měsíc. Pokud reklamaci neuznají, můžete si i sám sehnat odborný posudek, který jim následně předložíte.
Při výběru nábytku mi vždycky nejlíp posloužily oči. Prohlédla jsem všechno a - tohle vypadá slabé, /nepohodlné, křivé.../to by se brzy mohlo rozbít. Proto chci každý nábytek vidět naživo. V katalozích jsou nádherné sestavy, ale když přijde na skutečný výrobek, kvalita občas bývá někde jinde. Jaga.
k2 - třeba tak, že se dvě děti za to opěradlo budou o židli přetahovat. Nebo si sednou tak, že na židli zprudka zvysoka dopadnou a praští zády do toho opěradla. Jo, jsou to někdy dárečkové.
Pretahovani se o zidli za operadlo spada do kategorie "opreni neprimerenou silou"? Kazdopadne oba Vami popsane pripady musi normalni zidle uplne normalne vydrzet.
Obecne je zajimava Vase konspiracni teorie o poskozeni zidle detmi, i kdyz tazatel ani neuvadi, zda se vubec nejake dite k zidli priblizilo. Ze by nedostatek argumentu pro obhajobu vami placnuteho nesmyslu?
Tyhle kuchyňské svařované židle nemají žádnou výdrž. Je to více méně dekorace a nesmí se moc používat. Po třech letech jsem vyhodil všechny čtyři kolem stolu. Všechny parádičky "přismrknuté" COčkem se ve "svárech" rozesr... Lepší výraz proto nemám. Pravda, nemusel kupovat takový šunt.
Židle je určena k tomu aby se na ní sedělo a opíralo. Pokud něco prasklo při běžném sezení a používání (jsou udávány nosnosti) máte určitě právo reklamovat a požadovat kvalitní výrobek. O tom, že jsou to většinou šunty, by se dalo napsat stohy papírů. Stále reklamovat, že z vaší strany nedošlo k porušení v nesprávném užívání věci.
Zlomila se při lehkém opření. Provedení neodpovídá požadavkům na židil Uznáte reklamaci dobrovolně nebo bude nutné posouzení znalcem a vymáhání právní cestou? Nerad bych vám navyšoval náklady na vyřízení reklamace, proto doufám že reklamaci uznáte bez problémů a vrátíte love. Nejdřív mail nebo zavolej, pokud nebudou reagovat tak to pošli prokazatelně, upozorni na vymáhání všech nákladů na vyřízení včetně toho znalce
Pokud to je opravdu šunt a zase tě vyfakujou tak to dej znalci a reklamuj s posudkem... Prodejce obvykle jen zkouší kdo se nechá, pokud vidí že by to projel tak reklamaci uzná...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.