Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám mámu s problémy

Od: lil odpovědí: 17 změna:

Zdravím, mám jeden velký problém a nevím jak ho vyřešit. Mám mámu která si toho spoustu prožila (umřela ji máma v 9 letech, otec ji mlátil, měla násilnického bratra a nenašla si otce svých dědí podle jejich představ) a od té doby je na tom hůř a hůř. Jak jsme se odstěhovai tak se to jen stupňuje. Tátovi vyhrožovala sekáčkem že ho zabije, když u nedá peníze na bydlení (to táta platí nájem takže to měly být jeho peníze) a ke všemu to udělala na moje 17tiny. Neustále mě a sestře nadáva do kund, píč, štětek, satanů a tak podobně. Říká že nás měla narvat do děcáku, ať shoříme v pekle všichni. Každou věc hazí na mě vinu třeba uklouzne a řeknee to je tvá vina a hned si vymýšlí různé důvody. Před nějakým časem jsem musela chodit na její brigádu a dávat ji všechny peníze. Vzala mi 8 000 a mě dala 200 korun. Jednou když jsem tam nešla, protože jsem se tam cítila hrozně tak mě začala v pokoji mlátit vším možným a já klidně seděla protože její slova mě bolí víc než fyzické násilí. Jednou mlátila mou sestru kovovým žebříkem jen kvůli tomu že nechtěla dát mý sestře formičky. Pak se do toho vložil táta a odtrhl mámu od sestry. Máma začala řvát že ji tatka napadl aby to slyšeli sousedi aby si mysleli že je to chudinka. Tedy je pravda že nás se sestrou moc nebije, ale hlavně použivá slova a ty nejvíc drtí mě. Nyní chodí na mě příspěvek na dítě a ten samozřejmě musím dávat ji. Každý den brečím a oči mám pokaždé celé červené. Jednou tatka nahlásil co dělá nam všem naše máma ale uřady to už neřeší. Dokonce pustil nahrávku toho jak mu vyhrožovala s tím sekáčkem a oni nic. Mám spoustu nahrávek toho když ji to chytne. Nevím co mám dělat. Zbývá mi ještě rok studia a mám naplánováno že se odstěhuji někam daleko a změním si jméno aby mě nenašla, ale mám pocit že já ten rok už nedám. Omlouvám se jestli text třeba nedavá někdy smysl ale je toho hodně.

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 12. 01. 2021 12:33:24
Prosím nepoužívejte vulgarity, díky!

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

4x

Já vím, že to bude znít možná krutě, ale já bych taťku vytáhnul někam mimo domov a hučel do něj, ať se obrátí na policii. Tohle už není úplně sranda a jednou to tím sekáčkem do hlavy mlůže taky schytat. Pokud by na to neslyšel, asi bych na tvém místě zašel na policii sám. Řekl bych jim tam všechno tak, jak jsi nám to tady popsala, i s tím, že OSPOD nekoná. A pak je tu možnost třetí. Tenhle tvůj text bych přeposlal na ministerstvo práce a sociálních věcí opět s poukazem na to, že OSPOD nekoná a uvidíš ten šrumec. On bude taťka asi trošku laxní a furt asi bude věřit v nějakou změnu, ale věř mi, že pokud nějaká změna přijde, bude to spíš k horšímu, protože mata si u laťku toho, co si může dovolit, neustále (ařeba i podvědomě) posouvá. Moc ti držím palce ať najdeš sílu do toho pekla, ve kterém žiješ, nalít první kbelík vody. I když bude strašně těžký ho úplně uhasit...

lil
hodnocení

Já to taťkovi taky říkala. Policie asi nepomůže protože jednou máma tátu tak vydeptala že ji napadl a pak nás máma donutila zavolat policii a musel na chvíli pryč. Takže asi by mu nevěřii. Pak šel na socialku a mě se sestrou si měli pozvat a pak z toho sešlo.

Ano, obraťte se někam výše, na ministerstvo atd., když nižší orgány v bydlišti nekonají. To pak bude šrumec! Jinak vaše matka má určitě , no je prostě blázen a tuto situaci sami doma nezvládnete. Je nutná pomoc zvenčí.

jezevec*

Pokud máš nahrávky toho, co máma předvádí, když jí to chytne a najdeš na to odvahu, tak prostě na policii zajdi ty sama a pusť jim to. Policie je POVINNA takový oznámení přijmout a prošetřit a divil bych sse, kdyby se ledy nepohnuly...

hodnocení

1x

Máma má pravděpodobně nějaký větší psychický problém a měla by se léčit na psychiatrii. Ovšem, pokud nechce, nezmůžete nic.

Můžeš se obrátit na OSPOD - orgán sociálně-právní ochrany dětí. Proč se s tátou neodstěhujete, když všechno platí? Proč otec setrvává v takovém vztahu?

lil
hodnocení

Máma trvá na tom že odejde když ji táta dá 200 000 korun protože se kvůli němu odstěhovala. Zatím bydíme ve státním a aby ji táta nechal cely byt a my odešli do podnájmu mi příjde jako blbost. Je nemožné ji vyhodit protože ona nemá kam jít a bude se snažit zuby nechty u nás zůstat

id

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvo, proč to nejde. S tátou se odstěhujte do podnájmu a mámu nechte v bytě samotnou, ať si jej taky platí.

Není jedno jestli táta platí tento byt nebo druhý pronajatý? Ani jeden byt není váš, tak je to šumá, kde bydlíte.

hodnocení

1x

Tak to je teda "solidní" peklo. Něco jsem si s matkou prožil taky, současná západní civilizace dělá z žen světice - ale opak je pravdou, matky dovedou udělat dětem i jejich otcům ze života doslova peklo tím spíš, že okolí je k nim velmi často nekritické. Prakticky se s tím nic moc nedá dělat, žijete v podstatě s osobou posedlou nějakým démonem, což je sice většina žen, ale zatím to alespoň dovedně skrývají.

lil
hodnocení

Máma je narušena už delší dobu. Pamatuji si jak típala taťkovi do ruky cigarety a neustále po něm něco házela. Pamatuji si jak po něm hodila vařicí omáčku i s pánvičkou

liska5
hodnocení

0x

Jednou řešit je málo! Na OSPOD musí mít asi opakovaně záznamy, aby jednali. Už na Vás mají složku, ale dál nic . Oni nevědí, že to pokračuje a jaké je to psycho. Případně zavolej na linku bezpečí. Poradí postup. Divím se, že otec nekoná...Máti totiž jedná tak, jako se jednalo v dětství s ní. A navíc má v genech tu výbušnost..

lil
hodnocení

Podle mě to musí vědět protože když máma začne, tak to slyší všichni z okolí.

liska5

Ale nikdo z těch v okolí, co to slyší, nejde na sociální odbor, ani nevolá policii, takže na OSPOD nemají žádný záznam. Vy a otec musíte jednat!

leny*
hodnocení

0x

Ten rok to už vydržíš, ale i tak to budeš mít těžké, chceš-li se potom odstěhovat. Ale když budeš rozumná, najdeš si práci,, budeš spořivá a k tomu kdyby si ještě našla přítele, tak by si to dala. Postupně se postavíš na nohy. Teď snad najdeš ještě oporu v otci, ani ten to nemá lehké. Také by ho to mohlo přestat bavit, ale vidíš, je pořád s vámi. Otec by měl její stavy řešit s lékařem, zeptat se, informovat se ... je to psychického rázu. To už je vlastně nemoc a ten člověk za to snad ani nemůže, ale měl by se proto léčit.

lil
hodnocení

Poslední dobou je to horší a horší. Já jen pomyslím na mámu a brečím. Když se podivám do zrcadla, vidím tam mámu protože jsme si podobné a taky hned brečím. Když ji někdo řekne že není v pohodě, začne vyvádět ještě víc. Táta si všiml že potřebuje hádku, konflikt že to má místo sexu. Pak se uklidní a tak na půlku dne je v pohodě.

liska5

Ono je to horší poslední dobou, protože zřejmě bude v období přechodu. To má úbytek ženských hormonů velký dopad na psychiku i u žen, které bývaly dosud v pohodě. A že to má místo sexu? Tím jsi překvapila. Od čeho má manžela?

lil
hodnocení

Oni se nenavidí a na začátku a ani se nevzali byli spolu kvůli mě a sestře. Oni ani nespí ve společné posteli už přes 15 let takže tak

asd1
hodnocení

0x

S tátou musíte spolupracovat, s úřadama jednat prokazatelně, upozorňovat na nečinnost jejich nadřízené atd., často stačí úředníka/ policajta upozornit že pokud nebude konat tak se to rozmázne v médiích, ať si rozmyslí jestli mu míň práce za to stojí..

Taky se s tátou můžete odstěhovat, ty můžeš bydlet na internátě, u známých apod. Nebo jednat diplomaticky - jasně ale rázně a nějak vykličkovat aby neškodila. Při napadení i vyhrožování vše dokumentovat a prokazatělně oznamovat. Křivé obvinění je trestné taky, je to tvrzení proti tvrzení ale ty jsi svědek že lže matka, příp. může být záznam...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]