Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Karanténa Covid - neschopenka

Od: neschopenka odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
jaká jsou pravidla pro karanténu Covid a neschopenku? Když mám pouze obavy (resp můj zaměstnavatel) dostanu u doktora neschopenku, že jsem přišel do styku s nemocným nebo je to podmíněno pozitivním testem? Máte někdo zkušenost?

Přijde mi divné přijít k doktorovy s prohlášení, že jsem byl o víkendu s nemocným, že chci neschopenku. To by takhle mohla dojít půlka národa, ne?

děkuji za vyjasnění

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zavolejte (nechodit) svému lékaři, že jste měl pozitivní kontakt. Lékař vystaví neschopenku na deset dní a žádanku na test pro vás.

hodnocení

0x

Někdo (ten nakažený) Vás měl nahlásit jako rizikový kontakt do dotazníku. Pak by Vám volala hygiena, žádanka na test od nich a automaticky karanténa na 10 dní.

Pokud Vás nikdo neuvedl, tak to může být problém. Není, jak prokázat, že jste byl v kontaktu. Praktickému lékaři zavolejte. Nikam nechoďte.

hodnocení

0x

Rizikový kontakt - déle než 15 minut, bez roušky a podmínka vzdálenosti, nevím, kolik.

hodnocení

0x

Zavolejte obvoďákovi, ten Vás vyslechne a napíše karanténu, popřípadě i test.

Je to debata na 5-8 minut.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]