Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očkování, lékař nebo sestra

Od: leos* odpovědí: 5 změna:
Kdo smí provádět očkování, někde říkají že pouze lékař, teď na nově ve zprávách , že očkovací sestra,tak jak to je.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Lékař tak může delegovat vlastní aplikaci na sestru, která je na základě indikace lékaře způsobilá léčivé přípravky prostřednictvím injekcí aplikovat, stále však zůstává osobou, která očkování provádí a která je tak za něj odpovědná. Na lékaři tak je, aby zvážil vhodnost očkování (indikoval je), vyšetřil a posoudil způsobilost pacienta podstoupit konkrétní očkování a sledoval bezprostřední reakci po očkování. Z tohoto důvodu lze důrazně doporučit, aby lékař byl aplikaci očkovací látky přítomen.

florence.cz/...

hodnocení

4x

Co jsem se zatím byla očkovat (chřipka+kl. encefalitida), vakcínu píchala vždy sestra, ale až po návštěvě lékaře, který udělal vyšetření. Lékař se ptá na chronické nemoce, léky, alergie, předchozí reakce na očkování, graviditu...

doplněno 11.01.21 20:04:

Lékař nebyl přítomen. Očkování vždy na sesterně.

hodnocení

4x

Chřipku mi vždy píchala sestra, ale až po pohovoru s lékařem. Žloutenku, to jsou 4 injekce, mi vždycky píchal lékař. Zodpovědnost za očkování má vždycky lékař. Sestra o své újmě nemůže nic. Pouze, když ji lékař pověří. To píchnutí je vlastně to nejmenší. Důsledky, to je o něčem jiném.

hodnocení

0x

Naše nevěsta, když se přistěhovala, tak ač s maturitou ze zdrávky, mohla tak nejvejš otevírat dveře do ordinace. Takže ještě nějaký nástavby aby mohla dělat něco víc.

hodnocení

0x

Očkování provádí sestra, na pokyn lékaře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]