Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypočítat složitější výpočet

Od: deda* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, do projektu jsem vložil 25000Kč a za 10 let jsem dostal 100000. Jak vypočítat o kolik procent jsem to zhodnotil? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

O 300% za 10 let.

1. Nejprve si urcis rozdil mezi pocatecnim a koncovym stavem. To je hodnota, o kterou se stav zmenil (v tomto pripade zvysil) acpro kterou budes nasledne hledat procentualni vyjadreni vuci puvodnimu stavu.

2. Urcis si, ktery stav predstavuje 100%. V tomto pripade je to ten pocatecni. Toto je dulezity bod, kdy muze vznikout zasadni chyba ve vypoctu.

3. Timto stavem (ten, ktery vyjadruje 100%) pak podelis onen rozdil.

4. Vynasobis to 100, aby si dostal vysledek v procentech.

deda*
hodnocení

Díky ale stejně jsem to nedal :(

prikld1
hodnocení

0x

Tak jsem zvědavě nakouk co to bude za integrály a ony jednoduchá procenta. Nechce se mi věřit, že by tazatel neprošel ani šestou třídou. No už je spočítano, ikdyž si myslím, že mu to ještě jeden pro jistotu spočítá ještě jednou.

hodnocení

0x

Je to samozřejmě složitější, chybí tu daň z příjmů ... *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]