Nejste přihlášen/a.
Dne 24.5.2010 mi konci trileta rodicovska dovolena .Holcicku mi zatim jeste do skolky nikam nevzali a nema mi ji kdo hlidat tim padem jsem bez zamestnani.Nevim jak mam dal postupovat .kdy mam jit nahlasit se na urad prace jestli dostanu aspon nakou podporu a nebo zda mi automaticky prodlouzi prispevek na 4roky a budu pobirat nejake penize.prosim napiste mi nekdo jak mam postupovat atd...Dekuji Vivi
Tohle mně čeká v unoru ,rozvádím se,do školky tady mi malou nevzali,větší chodí do 1.třídy,já za prací dojíždím,asi tak 45min cesta tam a zpátky,hlídání nemám takže skončím taky tam.Můžeš zaměstnavatele požádat o neplacené volno do 4let ale nic nedostaneš protože oficiálně budeš zaměstnaná takže z pracáku nic.Jak to je s doplatkama na sociálce netuším.Podpora se počítá z posledních 3 let před evidencí na UP ale mateřská je snad náhradní doba nebo tak nějak tomu říkají takže na pracáku to bude asi tak 3500 prvních 2měsíce pak se to snižuje.Sama jsem pátrala po netu tak mám zhruba takové informace.Pak můžeš požádat zaměstnavatele o upravu pracovní doby-zkrácení,posunutí atd.,ze zákona máš nárok a musí ti zaměstnavatel vyhovět pokud mu v tom nebrání vážné provozní důvody-ty musí zaměstnavatel zdůvodnit.Tady je velice výborna poradna,odtud čerpám,prohrabte se tam,je tam toho fakt spousta aperio.cz/... vám hodně uspěchů!
Zkopírujte to celé,nějak se to potento :D.
Urcite nejste jedina, ktere konci rodicak, ale nema sanci umistit dite do skolky. Co takhle najit nejakou matku, ktera je na tom stejne a ta by vase dite za poplatek hlidala? Kdyby se takhle sesly treba 4 matky, tri by pracovaly a jedna hlidala, byly by na tom ekonomicky vyrazne lepe, nez vsechny 4 doma bez prace a po pul roce bohuzel i bez podpory.
Diky za radu ale ja bych svoje dite nikomu koho neznam nedala ani na chvilku skolka je neco jineho a taky takova maminka by urcite nehlidala za par korun takze vlastne to co bych vydelala v praci bych dala pomalu vse za hlidani .Skolka stoji tisic dveste korun mesicne a takova maminka co by hlidala by chtela urcite vic aspon ja tedy jo hlidat deti za 1200kc mesicne to by asi nikdo nedelal a jeste detem varit postarat se o ne a hrat si nebo se ucit. To si muze dovolit opravdu jen nekdo kdo ma prijem vysoky a ne ze clovek tady v tom state chodi do prace od rana do vecera viz prodavacky .skladnik ,kuchar atd.. šička, a plat?9000kc hrubeho Vychodocesky kraj Ja sama si byla schopna v zamestnani vydelat jen 8000tisic korun cisteho takze jsem obycejny clovek.
Tak zkus nabidnout hlidani ty. Podporu v nezamestnanosti budes pobirat 5mesicu. Pak mozna nejake socialni davky, ale asi jen pokud bydlis ve statnim, protoze pokud ve vlastnim, tak nejsi bez prostredku ale mas moznost byt/dum prodat. Kdybys hlidala 3 deti za 2000Kc (coz neni o moc vic jak skolka), mas alespon 6000Kc prijem. Coz je myslim lepsi, nez cekat, jakou almuznu dostanes od statu.
Já bych ty tři děti nehlídala ani za 10 000 .Jinak mám známou a almužna od státu byla ještě větší než to co bere ted jako výplatu
a to práci sháněla všude možně jenže nikde nenabídnou víc než minimální mzdu.
Jak Vám skončí mateřská tak jděte na úřad práce.Tam nahlásíte že Vám končí mateřská a oni Vám dají podporu.Samozřejmě Vám budou hledat práci .Nemusíte se bát,žádnou nenajdou protože práce není.
Ano, ale jak kde. Ze zkušeností mých i-netových známých: v některých končinách ČR podporu dají, ale v některých nezaregistrují a nedají - s odůvodněným, že pokud žena nemá pro dítě hlídání = nemůže pracovat = nechce hledat práci = nemá nárok.
To jsou zákony-to by jeden brečel,tak jim neříkejte že nemáte školku,řekněte že máte dítě a můžete pracovat pouze na ranní směny oni Vám stejně nic nenajdou práce není.
doplněno 16.05.10 18:10:taky jsem to tak udělala.A když Vás někam pošlou a vy jen zmíníte že máte dítě tak i kdyby jste tu práci chtěla tak Vás nevezmou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.