Dobrý den dá se v domácích podmínkách znecitlivět zub pomocí spreje/gele/prášků z lékárny před vrtáním? Samozřejmě kdyby šlo o trhání nechal bych si ho umrtvit injekcí ale pro vrtání (a nemusí to být příliš hluboko) jsem citlivý a je to pro mě nepříjemné
Pokud plánujete vrtání zubu, plánujete návštěvu zubaře? Injekce před vrtáním je dnes skoro standard. I zubař bude raději, že se nebudete kroutit a kňučet. Mě se před vrtáním vždy ptá, zda chci. A pokud by se nezeptal tak si o to řeknu. Líná huba holé neštěstí.
zub
Jak se prosím takové znecitlivění provádí? A hradí to pojišťovna?
Já jsem si řekla vždy a nikdy jsem nic neplatila, ale já mám enormně slušnou zubařku. Jen jednou mě přemluvila bez umrtvení a opravdu nic nebolelo (viděla, že to nic nebude).
Injekcí kvůli zubním opravám jsem dostala více a nikdy jsem za ně neplatila. Platbu za injekce mám ve výpise zdravotní pojišťovny, která injekci platila. Za injekci by se mělo platit pouze u zubaře bez smlouvy se zdr. pojišťovnou (tam se platí všechno). Když je injekce indikována pro zákrok, nikdo by neměl platit.
Injekční anestezie je pojišťovnou plně hrazena ve všech případech, kdy z lékařského hlediska odůvodněná (indikovaná). Pokud pacient požaduje po lékaři "umrtvení", aniž by to vlastně bylo nutné, platí si ho sám – například při běžném vrtání zubu. Hrazena není, a to opět v souladu se zákonem, tzv. intraligamentární anestezie, což je speciální druh místního znecitlivění jen jednotlivých zubů. vzp.cz/...
Vnutri zubu je nerv, ten je napojeny na nerv v celusti a potom ide signal do mozgu. Vypina sa to injekciou, ktora zablokuje prenos bolesti v okoli zubu. Nic ine nefunguje, musi sa to urobit na mieste, kde bolest vznika.
Tebi, prošel jsem si tím. Endodontické ošetření je horor, ale vrtání běžných kazů taky.
au1
asi zalezi jak hluboko se vrta, moje puvodni zubarka nikdy neumrtvovala a vrtani nebolelo. podle toho to taky dopadlo, u nove zubarky oprava 8mi zubu. i pres injekce jsem se trepal bolesti, vcetne dvojite davky na sedmicce kdy me huba po vpichu bolela tyden. udajne vsechny kazy moc hluboko, delaly se nastavby do kanalku. proto to pry tak moc bolelo. jeden z zub mi i trhala, proti vrtani to nebylo nic jo a injekce jsem neplatil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.