Nejste přihlášen/a.
Hezký víkend všem. Včera odpoledne mi začalo řezavé močení, na záchod jsem chodila každou čtvrt hodinu. Nechala bych to bývale být přes víkend na čajech a brusinkách, ale večer jsem měla v moči krev, takže jsem šla na pohovost, kde mi byl zjištěn velký zánět moč. cest, předepsány antibitoika. Zvláštní je, že od té doby, co jsem přišla z pohotovosti (a prášek ještě neužila) jsem už krev v moči neměla a ani jsem nemusela jít tak často na záchod, řezavé močení mám zatím jen minimálně, cítím se dobře. Proto si jako "nepříznivec" antibitok říkám, jestli je třeba je opravdu dobrat (jsou 2 denně na 10 dní), jestli to není "zbytečné"? V lékárně i na pohotovosti mi řekli, že je mám dobrat, ale je mi divné, že tu krev jsem v moči měla jen asi dvakrát. Je mi jasné, že se to může zase zhoršit (doufám, že ne). Naposledy jem tento problém měla v srpnu, akorát jsem neměla v moči krev a bylo to o dost bolestivější, přesto mi v srpnu v moči nic nezjistili a nevěděli, z čeho to je, i tak mi ale předepsali antibitoka. Jinak jsem s tímto problém neměla, jen v tom srpnu a jednou před 4 lety.
Ještě co se týče příčiny, den předtím jsem měla po delší době pohl. styk, myslíte, že to na zánět mohlo mít vliv? Napadlo mě, že jsem to v sobě měla delší dobu a styk tomu "dopomohl", ale nevím.
Předem díky za vaše zkušenosti.
Doprčic, to snad není možný. Tak ty jdeš k doktorům protože máš potíže a když ty potíže na krátko zeslábnou tak už zpochybňuješ úplně všechno.
Rozhodni se jak chceš, ale pokud ty antibiotika nebudeš brát, tak příště už za doktorama nechoď. Já být lékařem, tak tě příště odmítnu ošetřit, protože ty nedodržuješ předepsanou léčbu.
A ten zánět se jen tak sám od sebe nevyléčí. Takže ty antibiotika začni brát, ať nemáš ještě závažnější potíže.
Na ostatní položené otázky se musíš zeptat lékařů, kteří tě vyšetřovali.
A jen tak mimochodem. Když už vidíš krev v moči, tak to už je předpokládám závažný projev. Ale ta krev tam může být, i když není vidět. Proto se moč vyhodnocuje v laboratoři a ne pouze pohledem do mísy.
Neléčený zánět močového měchýře může být fatální. Zánět v těle, jako každý na jiném místě je signalizován zvýšeným CRP a tedy může poškodit orgány v těle. Konkrétně močového měchýře, může se nastěhovat do ledvin a ty můžeš zkončit na dialýze. Bu´d si odpůrcem antibiotik, ale musíš počítat s tím, že následky poneseš ty sama. A ošklivé, bolestivé. To si piš!
ATB vyberte a nezapomeňte během léčby užívat probiotika, např. Biopron Premium je speciálně určený při léčbě antib. Užívejte časově odděleně od antibiotik.
Pozor na mléčné výrobky, kysané, kořeněné, ostré. Při kombinaci s atb můžou způsobit bolesti žaludku, zvracení, průjem.
Zdravím. Pokud se vám v moči objevila krev viditelná pouhým okem, bylo jí víc (tudíž horší situace), než bývá při běžném zánětu, kdy se krev zjistí pouze laboratorně. Pokud vám váš lékař i ten na pohotovosti + i lékárník doporučili prášky užívat (a doužívat), není nad čím mudrovat. Přeci nechcete, aby se vám zánět rozšířil až do ledvin, či dalších orgánů. Hodně pijte a močové cesty pořádně proplachujte. Pohlavní styk není vhodný, mohla byste nakazit i partnera, pak si můžete nemoc navzájem předávat. Dokonce si myslím, že po dobrání ATB byste měla jít na kontrolní odběr moči, aby byla jistota, že zánět je skutečně úplně vyléčen. Ida
Zima je obdobím močáků. Hodně má na propuknutí zánětu vliv psychika, stresová situace, bolestná rozhodování, vztek, velká zklamání. Pijte hodně vody, urologické čaje střídat. Pokud nevíte, zda máte sklony ke kaménkům, neberte nic, co má brusinky. Brání sice usazování bakterií na sliznicích moč.cest, ale zase nahrávají tvorbě moč. kaménků. Nepíšete, co Vám dali za tablety. Většinou řeknou ATB, ale nakonec je to Biseptol nebo Furantoin. Doberte je! Už proto, že na konci léčby bude kontrolní rozbor moči, a pokud tam bude zase nejaká zvýšená hodnota, dají Vám jiná ATB! Ano, jistý vliv ten ten styk mohl mít už jen větším prokrvením, možná i mechanicky. A berte probiotika-bifidus. Omezte cukr, nahrává rozvoji kvasinkové infekce po atb.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.