Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Univerzální dárek pro chlapa, který neurazí

Od: boo odpovědí: 16 změna:

Ahojte, jdu si pro radu co darovat chlapovi - nějaký univerzální dárek, který neurazí, ale spíše nějakou drobnost (takže nemyslím třeba nějaký drahý luxusní parfém). Jeden muž mi něco půjčil s čím mi moc pomohl, jsou mezi námi určité sympatie, ale zatím se však nikdo neodvážil udělat první krok, nebo zjistit, jestli to tak cítí i ten druhý. Ale já bych mu chtěla poděkovat aspoň nějakou drobností, opravdu to pro mě moc znamenalo. Když jsem se ptala, tak samozřejmě řekl, že nic nechce. Na pozvání třeba na kávu se zatím ještě necítím, navíc v této době je to dost nereálné. Takže spíše nějaký "dáreček" jako poděkování za pomoc. Napadlo mě třeba víno a oříšky? Ale nevím, jestli se to k chlapovi hodí, nevím ani totiž moc co má rád. Díky za tipy.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Zdravím. Lahev dobrého vína. Zkuste zjistit jestli má rád červené nebo bílé. Chlapům se dává často lahvinka něčeho co mají rádi. Pokud to má být dárek jako poděkování, tak nevidím důvod proč by ho to mělo urazit. Je to milá pozornost.

liska5

Souhlasím a dodávám. Co jsem tak pozorovala na všelijakých akcích, daleko víc šlo na odbyt víno bílé.

Nebo jsem viděla dárkovou kazetu s několika pivečky...

boo
hodnocení

Děkuji. Když jsem se snažila zeptat, tak řekl, že nic nechce. Ale i tak jako poděkování mu prostě něco chci dát. Nebo je nějaká lepší lahvinka něčeho jiného, kromě vína? Já vůbec nevím co rád pije, a jestli hlavně vůbec, nic mi k tomu schválně nechtěl říct :-D

Nejprv bych si ověřil, že není apstinent.

mate59
hodnocení

5x

Volil bych víno, možná vás pozve na společné vypití.

liska5

Ale asi bez těch oříšků, jak tazatelka navrhuje...

hodnocení

4x

Neumíme přijímat. Nejen vy, ale obecně. Umíme dávat, ale neumíme přijímat. Já si myslím, že ten člověk vám pomohl z dobroty srdce a je urážkou mu nutit flašku a ořechy. Stačí poděkování, úsměv a ujištění, že mi jeho pomoc hodně pomohla. Si to takhle myslím já.

Navíc, přijde mi to jako podbízení. Jestli o vás stojí, ozve se, ale vy se už o jeho pomoci, pokud se sám nezeptá, vůbec nezmiňujte. Nechejte se dobývat.

Váš komentář se mi moc líbí. Máte velkou pravdu. Baví mě dávat druhým dárky, ale když mě někdo chce obdarovat za něco, co jsem ochotně udělala, protože jsem mohla, mám problém dárek přijmout:)

A neumím dávat "univerzální" dárky, vždycky potřebuji vědět, co dotyčného potěší (nemám na mysli kávu, čokoládu). Proto jsem zmínila toho sběratele.

striker
hodnocení

1x
Alkohol neurazí, pro chlapa bych řekl že je univerzální rum, doporučuju božkov republica nebo Legendario, jsou to dobré a přesto ne zas tak drahé značky.

hodnocení

1x

Nebo nějaký potravinový košík s více věcmi, něco z toho si určitě vybere.

hodnocení

0x

Záleží na tom, kolik chcete do dárku investovat (stovku, tisíc...). Alkohol je asi jednou z možností, přesto bych se snažila předem zjistit, co preferuje. Pokud je "vinař", bude dávat přednost konkrétnímu vínu. Kvalitní vína se dají koupit i v lahvičce od 0,2 l. Znám člověka, který je nadšený sběratel (začátečník) doutníků. On má radost z každého nového dárku, který mu rozšiřuje sbírku.

liska5

I abstinent víno uplatní, nežije ve vzduchoprázdnu... Snacha taky nepije kafe, ale na narozky jí občas nějaké dám do dárkového košíku - pro návštěvy.

Paní Liško, mám to jinak - abstinentům víno nedávám a kdo nepije kávu, tak ji ode mne jako dárek nedostane. Ale rozumím Vám.

jezevec*
hodnocení

0x

Hele já bych to pojal nějak vtipně. Víno je super nápad. Existuje jedno, který se jmenuje Monastirsko ŠUŠUKANE (fakt, nedělám si srandu), stojí pár korun (max kolem stovky), je to bulharský polosladký a myslím, že se oba zasmějete, až ho rozbalí. Taky to třeba prolomí ledy a kdo ví, třeba ten večírek skončí v duchu toho názvu...*smich*

Vám to fakt přijde vtipné? Ptám se proto, že tohle víno znám už od malička, když ho občas popijela maminka s tetou. Nikdy mi to vtipné nepřišlo,neboť mi bylo hned za tepla vysvětleno, co to znamená. A ani za pubertálního věku mi to vtipné nepřišlo. Takže- se mi to vtipné nezdá, protože to znám? Mě to přijde spíš přesládle romantické *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]