Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdědí něco vnuk?

Od: kamilab odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
mám otazku ohledně dědictví.
Starý pán má dve děti. Dceru a syna. Pred dvaceti lety syn umřel a zanechal po sobě dite - jeho vnuka.
Kdyby výše zmíněný pán umřel a nezanechal po sobě závěť, zdědil by něco?
Zajímalo by mě, jak by to dopadlo, čisté ze zvědavosti.
Děkuji všem za dpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

8x

Ano, zdědí.Místo zemřelého syna bude mít nárok jeho vnuk a to stejný díl jako dcera zemřelého.

hodnocení

6x

Dcera půl, vnuk půl.

hodnocení

1x

I kdyby pán sepsal závět, tak by vnuk "něco" zdědil. V případě, který jste popsal, vnuk patří mezi nepominutelné dědice a v závěti musí být na něj pamatováno minimálně zákonem stanoveným podílem na pozůstalosti. Kdyby zůstavitel v závěti vnuka opomenul, pak by byla závěť alespoň zčásti neplatná.

kamilab
08.01.21 21:49
hodnocení

Děkuji

Vaše "děkuji" mi teda rozhodně kapsu neutrhlo .. *smich*

Taky nechápu, že je mu zatěžko kliknout to děkuji na odpověď...

genehawkins - Třeba proto, že tazatel není registrovaný a o téhle možnosti ani neví.

Mimochodem - dožadování se kladného hodnocení je porušení pravidla Z9.

@magdon" Mýlíte se. Dožadování se kladného hodnocení není porušení pravidla Z9. Porušení pravidla Z9 je "říkat si o její ohodnocení".

hodnocení

0x
Zdravím.
Může, ale nemusí.
Je víte o starého pána zájem?
Navštěvujete ho, těšíte ho, kupujete mu sem tam nějaké dárečky pro radost, voláte mu, píšete mu?
Zájem o svého bližního se započítává, milá paní.

V tomhle případě patří vnuk mezi "neopominutelné dědice". Takže pokud ho starý pán oficiálně nevydědí (což není tak jednoduché), má na dědictví právo, i kdyby dědečka několik let neviděl. Vztah mezi nimi nehraje roli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]