Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypadávání vlasů ve 30 letech

Od: stana* odpovědí: 8 změna:
Zdravím. Chtěla jsem se vás zeptat. Poslední dobou mi začaly hodně vypadávat vlasy. Pozoruji, že vlasy jsou řidší jenže nevím čím by to mohlo být. Hlavu si umývám obden, ale jsou to chomáče vlasů. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Popř. Co s tím?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hodne vlasu mi zaclo padat kdyz sem chytla boreliozu. Denne bylo na hrebenu vlasu jako jindy za vic jak tyden, pokud jste mela kliste tak to take proverte.

hodnocení

1x

Zdravím.To by chtělo návštěvu lékaře, aby našel příčinu (např. vyšetření štítné žlázy, odběr krve atd). Mohou Vám chybět i nějaké minerály (hořčík, železo, vitamin B atd). Zaměřte se na stravu. Mohou to být i hormony, genetika, nebo jak píši - nějaký zdravotní problém. Příčinu zde neurčíme, tak rady nemusí být účinné.

hodnocení

1x

Co otec a děda? Měli stejné potíže? Tohle je hodně dědičné.

Ptá se žena.

Co matka, babička? Měly stejné potíže? Tohle je hodně dědičné.

hodnocení

0x

Může být příčinou stres, štítná žláza, hormony..konzultujte s lékařem, aby se zjistila příčina.

Mně tedy šly po porodu chomáče vlasů a potom při onemocnění štítné žlázy.

hodnocení

0x

Děje se to i po lécích (vedlejší účinky).

hodnocení

0x

Užíváte nějaké léky? Nemoce? Hormonální antikoncepce - po té můžou padat vlasy.

Zajděte si na vyšetření - praktický lékař (ve 30 letech se dělá komplexnější preventivní prohlídka, pokud jste nebyla v posledních dvou letech. Určitě Vám vezme krev na hormony štítné žlázy), gynekolog (zkontrolovat, jestli se neděje něco hormonálního z důvodu "ženských"nemocí).

Doporučím preventivní ultrazvuk prsu, který se platí 300-500kč. Některé zdravotní pojišťovny vrací částku zpět v bonusových programech.

U gynekologa si lze zaplatit tzv. hormonální profil, který ukáže, jestli např. nejdete do předčasné menopauzy. Cena podle odebíraných hormonů např AMH, FSH, LH... femisalva.cz/... Pojišťovna toto bezdůvodně neproplácí.

Covid - padání vlasů se uvádí jako pozdější účinek covidu. Borelioza, jak tady už někdo správně napsal. Infekční choroby.

doplněno 09.01.21 09:39:

Na endokrinologii by nejspíš vzali více hormonů. Obvykle tam nepotřebuje žádanku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]