Zdravím, přítelkyně má příznaky covidu a máme doma hodně kvalitních testů, problém je, že nedokážu pořádně strčit tu spilku do jejího nosu, protože má z toho úplné trauma. Výsledek jí tak vyšel negativní,ale těžko říct, jestli jsme to provedli správně. Co když provedu test na sobě, kdyby to měla ona, budu to mít i já? Vzhledem k tomu, že spolu bydlíme a taky se libáme apod. Nebo je to blbost?
Blbost je už to, že se ten odběr pokoušíte provádět sám. Jste zdravotník? Pokud má příznaky, doktor jí napíše žádanku na testy. A Vy se od ní držte dál.
Když máš doma testy na kovid, tak doufám že sis taky přečetl návod na jejich použití a to, pro koho jsou určeny.
Zatím jsem nezachytil jakoukoliv zprávu o tom, že by bylo možné se testovat sám doma.
Pokud jsi lékař, tak by ses tady neptal a pokud nejsi lékař, tak se objednej na testy jako všichni ostatní co si nejsou jistí. Pokud si to zaplatíš, tak nepotřebuješ žádat obvodního lékaře. Pokud si to platit nechceš, tak musíš přes žádanku od obvodního lékaře. To platí pro PCR testy.
Na rychlotesty se můžeš objednat podle volného termínu. Tyto testy jsou bezplatné.
Můžete si zajít na antigenní testy zdarma, je povoleno chodit opakovaně 1x za 5 dní. crs.uzis.cz/... V odkaze najdete odběrová místa a dobrovolně se zapojili i někteří ambulantní lékaři, praktici, zubaři viz mapa lekaripomahajicesku.cz/...
Proč vyhazovat peníze za drahé testy, které neumíte správně použít? Zbytečné. Máte lepší si zajít na profesionální odběr.
Obávám se že pánovi s přítelkyní se nechce do karantény, tak zatím zkouší ty kupované. Pokud chce mít opravdu jistotu, zavolají obvoďákovi, který jim napíše žádanku na pcr testy a samozřejmě karanténu, aby nestihli do testu nakazit další lidi kolem sebe. Jinak šťárat někomu v nose pro test každý laik nezvládne. Já osobně bych se do toho rozhodně nepouštěl. Ono to chce cit. Samozřejmě by to do testu přítelkyně chtělo dodržovat zásady při covidu. Což líbání apod rozhodně není.
Sama to nedokáže. Byla jsem na výtěru nosu na antigenu a je to dost bolestivé a nepříjemné. Nemyslím, že by si takto člověk dokázal šťourat v nose sám sobě. Navíc nemá správný "grif", neví, jak hluboko a tyčinka se může i zlomit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.