Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemocenská a smlouva na dobu určitou

Od: marcelle odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

od 21.12. 2020 jsem na neschopence, která doposud trvá. Dne 31.12. 2020 mi ale skončil pracovní poměr na dobu určitou. Jelikož ale zůstávám na neschopence, a nyní nemám žádného zaměstnavatele, prosím o informaci, zda musím teď podávat sama nějakou žádost o nemocenskou a z čeho se mi bude případně nemocenská počítat.

Nerada bych něco "zanedbala".

Moc děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Po skončení jde o nemoc v OL (v ochranné lhůtě), nemocenské se dál počítá z výdělků z posledního zaměstnání. DPN může trvat do konce nemoci.

Podklady (lístky na peníze) posílejte bývalému zaměstnavateli

Zdravotní pojištění za poživatele nemocenského hradí stát. Jen asi budete muset své zdravotní pojišťovně doložit pobírání nemocenského (potvrzení získáte na OSSZ podle sídla zaměstnavatele).

doplněno 07.01.21 19:14:

Potvrzení o trvání nemoci (tzv. "lístek na peníze") vystavuje ošetřující lékař. OSSZ kontaktovat nemusíte.

doplněno 07.01.21 19:17:

Omlouvám se za "automatické"doplnění podle dřívějška. K eNeschopenkám radši odkaz přímo na web ČSS...

marcelle
hodnocení

Moc děkuji, a musím teď nějak kontaktovat OSSZ? Nebo kdo jim dá vědět, když mě zaměstnavatel odhlásil a já teď žádného nemám. Lístek na peníze dostanu, prosím, kde? U lékaře? Několik let jsem tak nemarodila, tak vůbec nevím, jak to chodí. Teď se posílá vše elektronicky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]