Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
od 21.12. 2020 jsem na neschopence, která doposud trvá. Dne 31.12. 2020 mi ale skončil pracovní poměr na dobu určitou. Jelikož ale zůstávám na neschopence, a nyní nemám žádného zaměstnavatele, prosím o informaci, zda musím teď podávat sama nějakou žádost o nemocenskou a z čeho se mi bude případně nemocenská počítat.
Nerada bych něco "zanedbala".
Moc děkuji.
Po skončení jde o nemoc v OL (v ochranné lhůtě), nemocenské se dál počítá z výdělků z posledního zaměstnání. DPN může trvat do konce nemoci.
Podklady (lístky na peníze) posílejte bývalému zaměstnavateli
Zdravotní pojištění za poživatele nemocenského hradí stát. Jen asi budete muset své zdravotní pojišťovně doložit pobírání nemocenského (potvrzení získáte na OSSZ podle sídla zaměstnavatele).
Potvrzení o trvání nemoci (tzv. "lístek na peníze") vystavuje ošetřující lékař. OSSZ kontaktovat nemusíte.
Omlouvám se za "automatické"doplnění podle dřívějška. K eNeschopenkám radši odkaz přímo na web ČSS...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.