Nejste přihlášen/a.
Už jsem na ORL s tímto problémem byl. Sestra vzala velkou stříkačku, vlažnou vodu z vodovodu a myslel jsem, že mi voda poteče druhým uchem ven jak to tam cpala. Z ucha vyplavila děsnej bugr a já slyšel trávu růst.
Od té doby když mám problém, vlezu do sprchy, přepnu si ji na na hlavici na silnější proud a ucho si vypláchnu sám.
Jak silný proud si mohu dovolit abych si neublížil odvozuji od toho co si dovolila ta sestra.
Obecně opatrně zvyšovat, až to bude bolestivé tak přestat.
V lékárně koupíte lahvičku s přípravke, který má zátku rozpustit. Lahvička má takovou trysku, tou se to stříkne do ucha a necháte působit. Měla jsem trochu zalepené ucho a pomohlo mi to.
Pokud se nedá dostat nějak rozumně k lékaři, tak taková věc se dá řešit takovým způsobem, že zajde do lékárny a tam se prodává taková sada (kapalina) na čištění uší. Mám to odzkoušené, je to asi na bázi peroxidu vodíku a rozpouštíto maz. Stalo se mi to na dovolené a neslyšel jsem skoro celý den, což je nepříjemné třeba i při jízdě autem.. Sada pomohla a občas to i aplikuji...
Já vím, že muzikanti mívají tenhle problém. Uši se silnému zvuku brání nadměrným mazem. Jednou za čas jdou k ušnímu a ten uši vyčistí. Říkali, že by v životě nevěřili, jaký prostor v uchu je, kolik mazu tam bylo. Jen se obávám, že když samotný tohle neřešil, že nebude dbát toho, co říkají lidé v nějaké poradně.
Výplach sprchou pomůže, případně použít peroxid a opět sprchou nebo přímo ze sprchové hadice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.