Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zalehlé ucho nahromaděným mazem

Od: julie* odpovědí: 10 změna:
Včera se mi svěřil kamarád, u kterého si nelze nevšimnout, že je hluchý jak peň, že mu zaléhají uši a nic neslyší. Nikdy si prý nečistil uši a teď tu potřebu velice měl a patrně si ten maz zatlačil do hloubi sluchovodu. Co mu pomůže? Cítí prý, že má v uchu nějakou bariéru. Před časem navíc byl nemocný, já sama vím, že zaléhat může ucho i zánětem středoušní za bubínkem, ale on to popisuje jako šupinu v uchu. Peroxid? Nebo něco osvědčeného z lékárny?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ušní zátku vytáhne pouze lékař na ORL.

hodnocení

3x

Už jsem na ORL s tímto problémem byl. Sestra vzala velkou stříkačku, vlažnou vodu z vodovodu a myslel jsem, že mi voda poteče druhým uchem ven jak to tam cpala. Z ucha vyplavila děsnej bugr a já slyšel trávu růst.
Od té doby když mám problém, vlezu do sprchy, přepnu si ji na na hlavici na silnější proud a ucho si vypláchnu sám.
Jak silný proud si mohu dovolit abych si neublížil odvozuji od toho co si dovolila ta sestra.
Obecně opatrně zvyšovat, až to bude bolestivé tak přestat.

Dělám to stejně...ještě doplním že je vhodné ucho naklonit dolů, bylo mi to doporučeno i na ORL.

hodnocení

2x

V lékárně koupíte lahvičku s přípravke, který má zátku rozpustit. Lahvička má takovou trysku, tou se to stříkne do ucha a necháte působit. Měla jsem trochu zalepené ucho a pomohlo mi to.

Tento přípravek je volně prodejný.

hodnocení

1x

Jediné správné řešení je návštěva odborného lékaře (ORL), který vyšetřením zjistí, kde je chyba a v případě nahromaděného mazu uši odborně vypláchne tak, že budou čisté.

hodnocení

1x

Pokud se nedá dostat nějak rozumně k lékaři, tak taková věc se dá řešit takovým způsobem, že zajde do lékárny a tam se prodává taková sada (kapalina) na čištění uší. Mám to odzkoušené, je to asi na bázi peroxidu vodíku a rozpouštíto maz. Stalo se mi to na dovolené a neslyšel jsem skoro celý den, což je nepříjemné třeba i při jízdě autem.. Sada pomohla a občas to i aplikuji...

lidus*
hodnocení

0x

Zkusila bych svíci a nebo ušní sprej VAXOL (nevím zda je volně prodejný) návštěva lékaře.

hodnocení

0x

Já vím, že muzikanti mívají tenhle problém. Uši se silnému zvuku brání nadměrným mazem. Jednou za čas jdou k ušnímu a ten uši vyčistí. Říkali, že by v životě nevěřili, jaký prostor v uchu je, kolik mazu tam bylo. :-D Jen se obávám, že když samotný tohle neřešil, že nebude dbát toho, co říkají lidé v nějaké poradně.

hodnocení

0x

Výplach sprchou pomůže, případně použít peroxid a opět sprchou nebo přímo ze sprchové hadice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]