Nejste přihlášen/a.
Jak je to aktuálně od 1.1.2021 se CLEM a DPH z Číny (konkrétně aliexpress)? Avizovalo se, že se bude odvádět DPH a clo podle výše, platí to stále? V mém případě velmi malé zásilky do 20 USD. Posuzuje se termín úhrady či termín doručení? Spadá zásilka, která byla uhrazena a zaplacena kartou v roce 2020 ještě do zásilky bez cla a DPH nebo je podstatný termín doručení (objednal jsme v roce 2020, přijmu v roce 2021)? Děkuji za info, případně link na spolehlivý zdroj informací.
Myslím si, že zatím není důvod k obavám. Ale i kdyby, tak u Vás by se to samozřejmě vztahovalo na datum zaplacení a ne datum doručení. Clo byste ale při tak nízké sumě stejně neplatil, leda tak to DPH. momentálně mi chodí skoro každý den zásilky, které jsem objednávala loni a i když jsou tam 3 zásilky, které přesahují 25$ tak jsem vůbec nic neplatila. Dvě došly tento týden v pondělí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.