Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
poslední dobou mám citlivý zub...bolest se spustí jak při horkém, tak při studeném a sladkém, ale nejhorší je asi to horké, které mi to podráždí tak, že mi pak vadí i obyčejná voda...párkrát už se mi to stalo, trvalo to maximálně den a bylo to z nadmíry sladkého či jinak chuťově výrazného jídla. Neporadil by mi někdo, co na to? Bolest je sice velmi nepříjemná, ale vydržet se jakž takž dá. K zubaři jít nechci, byla jsem tam nedávno a mám z něj panický strach. (Neraďte mi, abych se překonala...v mém případě je to opravdu marné) Předem děkuji za jakýkoliv nápad.
Strach musí jít stranou, v tom pomůže jedině zubař. Kupte si pastu na citlivé zuby ,ale pokud se něco děje pod zubem,jako,že jo, tak pasta nepomůže. S tou si pak můžete čistit zuby i když se příčina odstraní.
doplněno 12.05.10 22:27:To je jako byste si zlomila ruka a říkal jen ne k doktorovi a co s tím.
No, asi mně prokleješ, ale už si opravdu zralá na zubaře. Čím víc budeš odkládat ošetření, tím víc budeš později trpět. A ty už trpíš, jak patrno z vyjádření. Uvědom si, že při zánětech není nějaká umrtvovací píchačka nic platná! Znám zubaře, který má strach právě z takových pacientek, jako jsi ty... Promiň mi upřímnost.
Napsal jste:
Uvědom si, že při zánětech není nějaká umrtvovací píchačka nic platná!
Tím myslíte, že už v něm mám něco víc než zánět?
No, já jsem tím chtěl naznačit, že by k zánětu mohlo dojít. A jsem přesvědčen, že při symptomech, které uvádíš, jsi už velmi blízko.
Něco víc, při neléčení, je pak už hniloba, za což tě vymete každý, komu vlezeš do ordinace. Máš-li dost peněz a vůli trpět, dělej dle svého uvážení...
A tady bych si dovolil požádat o ohodnocení mé rady.
Zánět dovede pěkné věci , až do rána otečeš, pomažeš tam jako fík , ale to ti zubař vyčiní. Jdi tam raději hned ať předejdeš komplikacím. To vydržíš.Musíš.
demmi Já jsem tak hroznej strašpytel . Ale jestli máš kaz, tak to bude horší a horší. Pomůže fakt jen zubař. No, nebo dobrej kámoš, kterej Tě dobře mířenou ranou o zoubek (či zoubky) připraví
. Ale to chce vzít opravdu šmahem - všechny zuby najednou a pak si dát udělat klapačky
kdo má rád zubaře? Přesto už bych tam na Tvém místě dávno byl protože to nebude ten případ jaký se mi stal. Zub bolel, celkem dost a pak stále víc, otekla mi tvář tedy jsem se vydal k zubaři, udělal rentgen a řekl že můžu jít, že je to počasím. Myslel jsem, že si dělá srandu, on že ne. A opravdu za pár dnů to splasklo, přestalo bolet a o zubu zase ani nevím.
Může to být zánět, obnažené krčky, nebo obyčejný kaz, běž k zubaři, dnes to opravdu tak nebolí jak před lety.
Dobrý den, tak jsem se k zubaři přece jenom objednala. Bolesti se mezitím zmírnily, nejhorší pro mě je, když se najím nebo napiju po dlouhé době, to mě to chytne, po chvilce přejde a pak už vůbec nebolí...a takhle se to opakuje. Má zubařka má volno až 3.6, zkoušela jsem se jí ptát, jestli by si na mě nenašla chviličku, že bych byla ráda, kdyby se mi na to podívala, ale řekla, že ne. Zkoušela jsem se ptát zubařek v okolí, ale musela bych mít kartu...Já jsem ale s tou svojí zubařkou celkem spokojená a nechci jí měnit. Jak byste to řešili vy? Přenesením karty nebo čekáním? Předem dík.
Je to asi takto. Lékař (či sestra) se mrkne do karty a vidí zanedbanou prevenci. Co udělá? Dá přednost pacientům, kteří pro chrup udělají včas, co je potřeba. Jak bych to tedy řešil já? Inu, snažil bych se to vydržet s dostupnými lékárenskými prostředky (nebo, holt, navštívil pohotovost) a příště byl statečnější a docházel na preventivní prohlídky... Ač se to nezdá, ušetříte si tím spoustu trablí, což už ale asi víte. Tak vám teď aspoň držím palce...
Musím vás zklamat, na prohlídce jsem byla na konci února a zubařka nenašla nic. Myslím, že právě teď je to ve stádiu rozjíždění..Díky za rady všem.
Demmi, neříkejte mi, že vás nevezme dřív. Copak bere jen objednané pacienty?! Akutní případy ne? A jak to tedy ti akutní řeší?
Pohotovostí, nebo 14 dní trpí, aby milostivě přišli na řadu?
Ty akutní se to snaží řešit, ale většinou skončí s vytrženým zubem. Ta zubařka je fakt dobrá, má narváno vždycky x dní dopředu a nejbližší pohotovosti u nás nestojí za nic...
Ale Demmi, když si tam půjdete sednout hned ráno, tak vás vezme, obzvlášť, když vás to bolí. Budete čekat, strávíte tam mládí,ale vezme vás.
Akutní případy řeší zubařka vytržením zubu? To snad ne ...neříkejte mi, že když tam přijde člověk s bolavým zubem,tak mu ho vytrhne... to potom není dobrá zubařka!
Moje zubařka vždycky říká že když začne bolet zub(myslím fakt už bolesti ) tak to není jen tak najednou.Když se zubem je problém tak dává o sobě znát včas(sem tam citlivý,sem tam bolest prostě to poznáte) a to je právě doba kdy máte jít k zubaři a neodkládat a nečekat protože pak to dopadá tak že zub nás chytně samozřejmě o víkendu kdy není pomoc po ruce
.Jinak pokaždé když mi vrtá tak si nechám dát injekci a mám klid a zubařka vlastně taky :D.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.