Ahoj jsem kluk. Je mi 17 let a o prázdninách mi bude 18. Chtěl bych se zeptat co můžu udělat pro to abych co nejvíce vyrostl? Měřím cca 178 cm a vážím cca 65kg. Sportuji skoro každý den (kolo, běh). Rodiče výška otec 183 a matka 165. Vím že nejsem nejmenší ale chtěl bych být vyšší stejně jako moji vrstevníci. Za všechny rady děkuji.
Cíleně s tím sám nic neuděláš. Vzhledem k výškám rodičů se s tím smiř, budeš mít méně starostí. Tvoje výška je na kluka naprosto dostatečná, já s ní prožil celý život (je mi 64 let) a nikdy se mi nezdálo, že bych byl malý.
Jestli se správně stravuješ,tak pro to nemusíš dělat nic, je jen v tvých genech,jakou budeš mít výšku.Rúst se zastavuje až po 24 roku,takže ještě možná povyrosteš.Ale i tak máš výšku v pohodě.
pavelpaja
Děkuji za odpověď jim vše a denně mléčné výrobky (mléko, jogurty)
Kluci rostou nejmíń do 21. Důležité je, jestli už se ti změnil hlas a jestli Ti rostou vousy, pak se totiž roste pomaleji a postava nabývá chlapských rysů: svaly, ramena, chlupy na nohou. Prý až když narostou chlupy na hrudníku, tak je růst ukončen. S tím nic nenaděláš, máme to v genech. A některým holkám se líbí menší chlapi. A Ty už teď menší nejsi!
pavelpaja
Děkuju hlas se mi ještě nezměnil ale takovej ten knírek pod nosem už ano a něco málo na bradě. A na hrudi taky už něco asi začíná ale nástup puberty jsme měl o něco opožděný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.