Dobrý den, na FÚ máme zákaz vstupovat do budovy, pouze vházet vyplněné formuláře do schránky. Chtěl bych si vyplnit Daňové přiznání k dani z nemovitých věcí, vždy mi poradila paní v kanceláři, není na internetu nějaký návod podle kterého ho mohu vyplnit? Nevyznám.se v tom Děkuji
Podle videa jsem to nějak udělal, jednu chybu se mi nepodařilo odstranit, opsal a podal. Snad mi to nezamítnou a opraví, možná i ten výpočet nebude správně Děkuji
To je sice pěkné, ale když to nedělám každý rok, tak jsem v tom zamotaný Netuším, které kolonky vypisovat a už vůbec ne jak to spočítat? Ono to není vůbec jednoduché pro neznalé Minulý rok mi to paní pomohla vyplnit a bylo to do 5min hotové. Co když to vyplním a bude to celé špatně? Děkuji
tomas13
Je tam interaktivní formular na vyplnění, ten vyplním, vytisknu a podám na FÚ, vždy v pohodě.
Tak tedy za loňský rok (2020). Vyplňovat ho budu letos.
janm*
Zkuste to zase s tou paní, myslím že za pár minut nemáte co dělat..., také jsem to tak měl a bez problému, ideálně jít když tam nebude moc lidí to je naprosto bez problému, tak mi to vyšlo a bylo to Ok
janm*
Aha, pardon neviděl jsem že je FÚ zavřený, pak je možné se v okolí ještě podívat na někoho koho třeba znáte kdo to podává častěji, osoba která podniká dělá účetnictví apod. a vyplnit to za nějakou pozornost s ní/m.
Možná se ptám zbytečně, ale pro jistotu: Ty sis vloni (2020) pořídil novou nemovitost, nebo se nějaké zbavil? Jestli ne, tak přiznání k dani z nemovitosti nepodáváš. To se podává jen při změně stavu. Jinak platí automaticky to poslední.
patrik5
Ano v roce 2020 jsem nabyl novou nemovitost. Tak to teď musím podat za rok 2020 ano?
K 1,1,2020 jste nemovitost nevlastil, koupil jste jí až během roku 2020. Proto nebudete podávat DP za rok 2020, ale za rok 2021. K tomuto datu jste již byl vlastníkem. Jasný?
hm*
Když jsi během r. 2020 nabyl nemovitost, tak teď v lednu 2021 podáš přiznání na (za) rok 2021.
Povinnost odhlásit se z daně § 13a odst. 9 zákona č. 338/1992 Sb., o dani z nemovitých věcí říká:
Ztratil-li ten, kdo byl poplatníkem daně z nemovitých věcí postavení poplatníka proto, že se v průběhu zdaňovacího období změnila jeho vlastnická nebo jiná práva ke všem nemovitým věcem v územním obvodu téhož správce daně, které u něho podléhaly dani z nemovitých věcí (např. když všechny nemovité věci prodá, nebo tyto nemovité věci zanikly), je povinen oznámit tuto skutečnost správci daně nejpozději do 31. ledna následujícího zdaňovacího období.
Dobrý den, ještě by mě prosím zajímalo, když bych nějakou nemovitost v roce 2021 prodal, jak ji pak odhásím, abych v roce 2022 neplatil daň i stále a ní ikdyž bych ji už neměl? Děkuji
hm*
Řekl bych, že bys podal opět ve správném termínu (leden 2022) daňové přiznání a to buď řádné (kompletní), nebo dílčí, typ podání se vždy volí na první stránce. Řádné je jasné, v dílčím se snad uvede jen list (ale s kompletním novým stavem), na kterém došlo ke změně, a popíše se důvod změny. Mělo by to být popsáno v Pokynech k vyplnění přiznání.
patrik5
Dobrý den, není to třeba tak, že nový majitel by si podal daňové přiznání k nemovitosti a mě by se to automaticky smazalo a nemusel bych to řešit? Děkuji
Ještě, že tady to téma je, protože bych na to uplně zapomněl...taky jsem loni kupoval nemovitost...a teď si nejsem jistý co jsem s tím udělal nebo neudělal..řešil jsem akorát daň z převodu...která nebyla...musím naštudovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.