Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat, kdybych někdy v budoucnu chtěl pracovat na zahraničním trhu například USA, přeprodával bych zboží přes internet, takže bych bydlel v Česku a provozoval činnost v USA.
Jak by to bylo s daněmi? Kde bych platil daně? Platil bych daň z prodeje v USA a daň z příjmu v ČR?
Předem děkuji za pomoc.
chci se zeptat, kdybych někdy v budoucnu chtěl pracovat na zahraničním trhu například USA, přeprodával bych zboží přes internet, takže bych bydlel v Česku a provozoval činnost v USA.
Jak by to bylo s daněmi? Kde bych platil daně? Platil bych daň z prodeje v USA a daň z příjmu v ČR?
Předem děkuji za pomoc.
5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
lkk
Neodesílal bych nic z ČR, nabízel bych produkty od velkých shopů na svém shopu s přirážkou, až kdybych měl zákazníka, tak bych mu objednal zboží na jeho adresu z velkého shopu. Dneska už to tak běžně funguje, není to nic nového.
To znamená, že vše by probíhalo v USA, takže clo by nebylo na místě, zajímá mě daň kdybych to prováděl z ČR.
To znamená, že vše by probíhalo v USA, takže clo by nebylo na místě, zajímá mě daň kdybych to prováděl z ČR.
0x
Když jsem měl webhosting u firmy v USA, tak jsem se snažil pochopit obchodní podminky, kde psali i o daních. Tam psali celkem jednoznačně, že pokud mám v USA zisk, tak ho tam taky musím zdanit. Jen mi nebylo úplně jasné, co míní tím "zisk v USA". Ve vašem případě je to myslím jednoznačné a budete muset být tamnějším daňovým poplatníkem.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]