Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trhání osmicky

Od: kajaa odpovědí: 11 změna:
Ahoj, ceka mě trhání osmicky. Sije se ta díra po zubu? Vytahují se pak ty stehy? Budou mi to dělat dost daleko trvaleho bydliště,tak ať vím jak si naplánovat další dny. Jestli vytrhnou a hotovo, nebo tam ještě budu muset v dalších dnech jezdit na kontrolu...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Záleží na konkrétních okolnostech a na šikovnosti lékaře. Já mám vytržené všechny 4 osmičky, šití žádné, následná bolest prakticky žádná, hojení bez problémů a rychlé.

Toť má zkušenost. Jen dodám, že mám poměrně špičkovou zubařku.

hodnocení

2x

Je to čistě individuální. Mám venku 1x8 a 1x5, zubař kouknul na rengen, prohlásil, že to nebude jen tak a za tři minuty jsem byl z ordinace venku o 2 zuby lehčí. Z toho 30 sekund trvalo, než doktor s osmičkou v kleštích oběhl vedlejší ordinaci. Chlubil se s úlovkem :-D. Bez šití a bez komplikací.

hodnocení

1x

Měla jsem po jednom stehu na vytržených osmičkách. Ale myslím, že se vždy nešije. Záleží na ráně.

doplněno 03.01.21 13:20:

Měla jsem zakřivené kořeny.

liska5
hodnocení

1x

Mám jednu venku na počkání v rámci cyklovýletu po Slovensku. Žádné šití. Pokračovalo se dál jen s pytlíkem ledu z hospody na tváři. Záleží na kořenu. Moje osmička měla naštěstí asi nějaký jednoduchý. Ani na žádnou kontrolu jsem pak nešla.

kajaa
hodnocení

Právě že mi roste kolmo,takže to asi nebude úplně jednoduchý. muj zubar me poslal ke stomatochirurgovi, nechtěl se s tím (a me) trápit...

Máte rozumného zubaře. On umí záchovnou část a stomatochirurgové se zase specializují na složitější zákroky. Co se šití rány týká, to se rozhodne sám chirurg (podle velikosti rány, jestli bude nutný drén atd.; Zvolí vstřebatelné nitě nebo přijdete k tomu svému zubaři za 7-10 dnů na odstranění). Nebojte se, to zvládnete. Hlavně předem nezapomeňte na nějakou lehkou snídani a dostatek tekutin.

hodnocení

0x

Jak zaznělo - je to individuální. Já osobně mám 3 venku - jeden byl křivý-pod 7ičkou - to páčil přes další zuby ven a celé mne to bolelo týden. Jenom jsem to tlumil prášky, bez šití a kontrol.

Sestra měla sekaný zub pod zuby - rozřezali jí dáseň, vytahovali zbytky osmičky pod 6-7 - to už bylo na delší dobu a dost bolestivé. Prý rozřezal dáseň a sekal zbytky zubu mezi kořeny zdravých, aby je rozpůlil a po částech vytahl.

tebi

Já mám vytrhle 4,i ostatní zuby:))Ty čtyři trhal chirurg, asi mi to zašil, nevím už. Bolest jen jeden den, i s vytrženým zubem jsem byla v práci. Jiné zuby mi trhala moje zubařka, má 50kg i s postelí, zuby trhá na několikrát, zašitý fest, bolest týden, sítí jsem si vytáhla sama. Žádná kontrola. V obou případech jsem normálně fungovala, žádná dovolená...

abc
hodnocení

0x

Mé zkušenosti jsou různé. Jednou se zašívalo, jednou byla horečka. Někdy byla po odeznění anestetika velká bolest, jindy zase k mému překvapení vůbec žádná. Prostě u každého zubu trochu jinak. Vždy jsem ale fungoval bez omezení.

hodnocení

0x
Jednou jsem steh dostal, když tahal stoličku na dvakrát. Steh jsem si po týdnu vytáhnul sám, stačí nadzvednout, strihnout a vytáhnout :) Někdo dává vstrebatelné, ale u osmicek by to mělo být v pohodě bez stehu.

hodnocení

0x

Opravdu je to individuální. Záleží jaké jsou kořeny (jejich velikost, zahnutí, členitost). Zubař většinou udělá rentgen a podle něj zjistí, co lze očekávat. Mně například zubařka na můj dotaz ohledně složitosti a největšího možného problému sdělila, že v nejhorším případě sanitkou na zubní odd. nemocnice na Karláku v Praze. Při trhání jsem cítila jen křupání, bolest po injekci žádnou. Pravda zlomil se a tahala mi osmičku na dvakrát, ale vytáhla. Rána se nešila, jen na to přišel takový ten polštářek napuštěný nějakou směsí proti krvácení. Rána se po týdnu zacelila. Dokud byla otevřená, tak jsem na tu stranu nekousala a pokud to šlo, tak po jídle jsem si vyplachovala, aby se tam opravdu nic nedostalo. Po odeznění injekce místo nebolelo, spíš to bylo nezvyklé. Cítila jsem se spíš omámená na tu půlku obličeje, vzala jsem si na ten zbytek dne volno. Jediné, co mě po výkonu bolelo, byla sanice, protože tak velké otevření fakt teda zatuhlo.

Držím palce, určitě to bude v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]