Málo informací. Jakou čistou pitnou vodu (studenou/teplou/vlažnou/převařenou/nepřevařenou/tvrdou/měkkou)? Kdy?
Je možné, že ve Vašem městě je pitná voda příliš tvrdá (tj. s příliš velkým obsahem vápníku aj. nežádoucích prvků). V takovém případě bych ji asi i nahradil balenou (snad jediný případ, kdy má balená voda smysl).
Pokud ji pijete nalačno a studenou, pak je takové odmítání nasnadě – pití studené vody nalačno tělu nesvědčí, je to pro žaludek po období klidu "šok". ALE pozor, teplá voda přímo z kohoutku je ještě horší (zvýšený výskyt nežádoucích bakterií). Nejlepší kompromis je tzv. dalajlámův čaj – tj. napůl studená a napůl převařená voda. Půllitrem tohoto začínám ráno již řadu let, mohu doporučit.
Pokud má tělo raději teplou vodu, pak je ji z výše uvedeného důvodu obecně radno převařit.
A co jinak piješ? Pokud chceš pít vodu a nedělá Ti dobře, kápni do ní trochu citronu a pij po troškách. On je velký rozdíl v místech, kde si vodu natočíš. Jsou města, kde mi taky voda z kohoutku nechutná.
Po přechodu ze studniční vody na městský vodovod jsem měl stejný problém. Čistou kohoutkovou vodu nemůžu. Čaj už ano, a občas si zajedu na kanystr studniční
Voda z vodovodu mi také nechutná.Ne že se nenapiji,ale na pochutnání piji jen vPET balené minerálky.Ty mám vždy chlazené.Pokud si natočím z kohoutku,pak si do ní po vychlazení vložím vitaminovou šumicí tabletu.(Lídl,Penny)
Jedna naše známá také čistou vodu nepozře. Tvrdí, že jí pak bolí žaludek. Dokonce jsem na rekreaci zjistila, že ráno na lačný žaludek si nejdříve dá silné presso a poté může teprve snídat. Protože jsem pochopila, že na moje názory není zvědavá, tak jsem k tomu mlčela, jen jsem v duchu její zažívání litovala.
Mám to stejně a začal jsem používat filtrační konvici. Mám od značky Laica, filtr stojí přepočtem na kus cca 150kc a menim jednou za měsíc a půl přibližně. Voda z této konvice má úplně jinou, lepší chuť. Máme tvrdou vodu a vždy byl problém s vodním kamenem- teď nechavam vodu ve varné konvici a ani po dlouhé době se neobjevil vodní kamen. Filtrační Konvice stojí do pětistovky..
Taky mi čistá voda nechutná a to dokonce ani minerální.Proto si ji vždycky ochucuji trochou sirupu bez cukru.Ja vím že to není nijak zdravé,ale vždy lepší,než bych nepila vůbec.A kupuji jen kojeneckou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.