Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Chci se zeptat,mám doma tuto krabičku,a na internetu jsem o ní nic nenašel,myslím si,že je to něco k houslím.Zajímalo by mě,co to přesně je,k čemu to slouží,jak je to asi staré,a jestli to má i nějakou hodnotu.Krabička se mi líbí,to uvnitř bych vyhodil,ale nevím,co to je,a třeba bych vyhodil něco cenného.
Děkuji za pomoc
Kalafuna se mimo potírání smyčců používá například při zabijačkách na odstraňování srsti prasat, případně jako tavidlo při pájení cínem v elektrotechnice. Kvalita takové kalafuny je samozřejmě horší. Její cena byla před lety cca 20 Kč za kilogram. Ta houslařská je ovšem výrazně dražší, ale určitě na ní nezbohatnete.
Tak teď koukám, že i ta pájecí kalafuna podražila. Já jí před mnoha lety kupoval 1/2 kila v drogerii na váhu. Kalafunovou drť mi nasypali do papírového pytlíku, doma jsem ji přesypal do plechovky od konzervy a rozehřál na sporáku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.