Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Invalidni duchod versus exekuce

Od: evaaaa odpovědí: 13 změna:

Dobrý vecer, chtela bych se zeptat mam dostat invalidni duchod plny, ale mam nejake exekuce..Vztahuje se to i na duchod muzou mi z neho neco vzit?dekuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud máte důchod vyšší než nezabavitelnou částku, podléhá i důchod exekučním srážkám. Exekutor Vám však vždy musí ponechat nezabavitelné minimum.

evcaaa
Děkuji vám všem. Věděla jsem že mi vezmou z důchodu ale nevěděla jsem kolik.
jenda2*
Hlavne ten duchod nesmi chodit na ucet. Pouze slozenkou. To uz tady bylo nekolikrat reseno. ji

id
hodnocení

3x

Jistě že mohou, spíše musí ! Nebo máte vedlejší příjem z kterého zaplatíte své dluhy? Nebo kdo by ty vaše dluhy měl splatit?

pb®
hodnocení

2x

Ano mohou, ale musí vám zbýt nezabavitelná částka. Ta se odvíjí od počtu lidí v domácnosti, vyživovaných osob.

evaaaa
hodnocení

bydlim sama

makk

Nechají vám životní minimum a to se odvíjí od počtu lidí v domácnosti...

mnd®
hodnocení

2x

Tady si to najděte okamzite-pujcky.info/... kolik vám seberou

prikld1
hodnocení

2x

Copak, copak. Tak někdo si nafláká dluhy, nejspíš vlastní blbostí a pak by je nechtěl platit. Jak k tomu přijdou věřitelé.

mnd®

Tak nějak.Ale je dobrý když ti dlužitelé začnou dostávat důchod,protože jim ji ten dluh začnou strhávat z důchodu a ti věřitelé se konečně dostanou aspoň k nějakým penězům.

Nechápu teda smysl toho,že když někdo dluží na alimentech,tak mu seberou ŘP.Teď mají brát i zbrojní průkaz a další.To jednou budou brát i občanku?

Ne, zakážou televizi.

pb®
Ne nebudou brát občanku, ale chtějí neplatičům alimentů natolik znepříjemnit život, že se o své dítě začnou starat.

Věřitelé dnes nikoho nezajímají. Dnes se v důsledku falešné humanity podporují jen ti, kvůli kterým celá slavná "civilizace" skončí ve sr... Vždyť to vidíte s viroušem - kdo se stará sám o sebe, tak krachuje. kdo je společností přítěží, tak je na prvním místě a ještě dostane přidáno. Klidně mě smažte, já už toho současného pokrytectví mám plné zuby. Je to všechno jak v tom vtipu, jak sbevrah padá z mrakodrapu a říká si - 50. patro - ještě dobrý, 40. patro . ještě dobrý...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]