Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo platí zdravotní pojištění ID 1. stupně?

Od: dobry odpovědí: 3 změna:
K do za mě platí zdravotní pojištění, když pobírám ID 1. stupně, a přitom pracuji? Měla jsem za to, že i když mám ID, tak, když pracuji, platím si to z výdělku já? Jenže na pásce to nemám značené, takže je možné, že to má odvádět firma, ale neodvadi?! Není nějaká výjimka, když jde o místo dotované a vytvořené zvlášť pro invalidy?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

ZP pro ID hradí stát bez ohledu na jejich zaměstnanost (měli by pracovat v mezích omezení daného zdr.stavem)

hodnocení

1x

Buď zaměstnavatel nebo stát, pokud je člověk registrovaný na UP.

iz*

Stát hradí zdravotní pojištění za všechny poživatele důchodů (včetně ID I. stupně). Evidence na ÚP je vhodná kvůli důchodovému pojištění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]