Nejste přihlášen/a.
Poskytuje multifunkční šátek stejný stupeň ochrany proti covid 19 jako rouška. Přemýšlím o multifunkčním šátku, protože se prý v něm lépe dýchá jako v roušce. A třeba se při použití multifunkčního šátku nebudou tolik zamlžovat brýle.
I sebelepší rouška nechrání, pokud ji majitel má nasazenou tak, že mu celý chobot kouká ven. Je to vidět v televizi v různých zprávách, nebo i při chůzi po vsi nebo po městě každý den.
Druhý nešvar je špatné sundání (případně strčení kontaminované roušky do kabelky nebo do kapsy jako kapesník) a pak se člověk špinavýma rukama dotýká obličeje a virus už má jen kousek do čenichu.
Původní chirurgické třívrstvé roušky, které jsou vidět na tvářích snad všech asiatů ve všech zemích, byly před pandemií za pár haléřů a na jedno použití podobně jako papírové kapsníky, které se po použtí ihned vyhodí do komunálního nebo v nemocnicích do infekčního odpadu a odvezou ke spálení. U nás se obvykle nosí tak dlouho, dokud se zdají čisté.
Různé šátky, nákrčníky, zdobené roušky a respirátory (polomasky) kryjící celý čenich, s různými potisky, výšivkami, nejrůznějšího střihu jsou velmi drahé a tak svádějí k dlouhému nošení a mnohé snad snesou vyprání (kromě těch s nanovlákny, která se rozlámou a filtrační vrstva propouští a nechrání).
A zase jsou lidé, kterým i tyto sofistikované roušky a respirátory padají pod nos a tak nechrání. Naštěstí většina lidé používá své roušky a respirátory správně, bez ohledu na cenu
Když člověk zaplatí za roušku nebo respirátor, zvláště za ty hezké, tak si myslí, že ho může nosit až do ošoupání. Ale u některých výrobce jasně uvádí, že je to jednorázový prostředek ochrany, tedy ne na opakované použití. U různých nákrčníků a šátků přes ústa a nos je třeba se také podívat na způsob použití, případnou sterilizaci a opakované použití.
Při sundání šátku doma se nalepený prach s viry až do strčení do pračky rozvíří po bytu. Někde se radí uložení do nepropustného sáčku až do doby praní, nebo opakovaného použití, a následovné umytí rukou a obličeje, ale tyto návody byly v televizi už na jaře a každý je viděl a možná se podle nich řídí. Je to jeho zdraví, sám se musí chránit.
Nachcípaný asi proto, že nechodíte ven. Měl byste mít pohyb na čerstvém vzduchu, zdravou stravu, pohodu a dobrý spánek.. Nějaké bacily a viry máme v sobě všichni a pořád. Jde o to, zda jim dáme šanci se prosadit.
Dvouletá vnučka dva dny nazpět,kašel,teplota, pláč, podezření na zánět středního ucha a návštěva pohotovosti.Nasazeny léky.Covid nezjištěn.Nepije,nekouří ,vše co se doporučuje ohledně zdravého způsobu života má dosytosti a jak vidíte tak to také nefunguje.V nejbližší rodině evidentně nikdo "nachcípaný" a kde se tedy stala chyba,co udělali rodiče nebo já jako dědek špatně
Dětský organismus je vnímavej. Třeba stačilo, že byl úplněk. A taky je snad v kontaktu s nějakými lidmi, takže jí "přilétlo" někde víc bacilů. Nebo ofoukla, když byla trochu ulítaná...
Pochopitelně nikdo nežijeme v hermeticky uzavřeném prostoru ale přesto v člověku hlodá červíček pochybnosti,jestli něco nezanedbal,neopomněl a dumá nad tím, proč zrovna si to musí odskákat ten nejmladší člen rodiny,který dělá jenom to, co mu dovolí nebo nařídí dospělí,kteří jsou za jeho výchovu a zdraví vývoj zodpovědní.Zkrátka ať děláte co děláte,je to houby platné ikdyž . . . ale to už je na jinou diskuzi,možná to sem ještě později napišu . . .
Používáme s manželem pouze šátky - nákrčníky. Lehce je přetáhneme na nos a lehce sundáme. Nedovedu si představit, že pod čepicí mám roušku s gumičkama za uči. To by zanmenalo každou chvíli sundat čepici, roušku a naopak. Denně jsme mimo domov. Každý máme 3 ks, lehce se přeperou a obratem jsou suché. A navíc nefouká mi na krk.
Mám ho, dýchá se v něm dobře, ale nejsem si jistá, zda skutečně poskytuje tu ochranu o které píší, ale to roušky vlastně taky.
Jinai včera jsem zkusila hit internetu, jestli to platí nevím, ale na závadu to není. Namočit roušku - pouze bavlněnou - na 5min. do horké slané vody, prý lépe chrání a nemusí se po každé prát. Já je stejně neperu jen namáčím na 15 min do vařící vody (vir prýnhůře proniká skrz), takže to vyjde zhruba nastejno a třeba ta sůl opravdu chrání
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.