Nejste přihlášen/a.
Nejhorší smrt je ze strachu. Já rozhodně jdu se očkovat. Nepotřebuji protestovat proti všemu, co dělaji druhý. Hlavně že protestují. Má žena jít nemůže , i když by chtěla. Jdu hlavně ohledně kvůli ní. Neměl by se o ženu kdo postarat. V každém očkování je riziko. Záleží na každém, jak se rozhodne. Já v tom mám jasno. Mám již dost toho COVIDU. Včera jsem byl zapisovat spotřebu vody a viděl jsem , co to dělá s lidmi. Kdyby lidi byli rozumní, a dali se dohromady, byl by už klid. Ale oni musí jít lyžovat, aby ostatní viděli, že na to mají, jít chlastat, atd...
Hlavně se rozmyslete, co dál chcete dělat.
Pokud jste covid neměla, vhodné to je, jinak ne.Iminutu budete mít posílenou, ale jen krátce, třeba na dva měsíce. Z tohoto pohledu se tedy jeví očkování jako zbytečné. Já kdybych uměla lyžovat, jedu také, na svahu je poměrně bezpečno. Jste venku. A rozhodně pro své zdraví uděláte víc, když budete na svahu, než drepet doma. V zakouřené a vydýchané místnosti. A ukazovat, že na to mám? Milovník lyžování v tom vidí ten sport, jeho protějšek jen chlubení.
Protože mi není dvacet a mám špatné kyčle. Není to vhodné. A zakoureny být nemám, jsme nekuřáci.
ccc Máte již dost toho kovidu? Jste jím permanentně nakažen nebo co? Jak se podle vás mají dát lidi dohromady, aby byli rozumní? V Izraeli byl totální lockdown a hádejte co? Pomohlo to?
Tak bacha na ten strach, z něj je nejhorší smrt.
pro "sirokko" s tebou se nemá cenu dohadovat. Jsi asi ten, co chce chodit bez roušky, neočkovat se a nechat umírat lidi, jen když budeš protestovat, že? Běž na letnou a protestuj s tou "hlavou " Minářem. Jste skvělá dvojka na medaile. Taky sliboval, že nepude do politiky a že o to mu vůbec nejde. A už se tam tlačil. Hlavně , že mu všichni tleskali, co? Já se covida nebojím, ale nechci taky každýho nakazit tím svinstvem. Ty jistě jo a je ti to úplně jedno, když to někdo odnese. Jen když to nebudeš ty, co chudinko.Máš svuj píseček, na kterym si hraješ na hrdinu. Takový poslat na opuštěný ostrov a nechat je tam protestovat a spolu s covidem.
sirokko, totální uzavření určitě nebylo.
Izraelci nesmějí vzdálit na více než kilometr od bydliště, nesmějí vstupovat do domů, v nichž nebydlí, obchody jsou uzavřeny, kulturní akce jsou zrušeny a restaurace smějí provozovat jen rozvážkovou službu. Hromadná doprava funguje jen z poloviny, hromadné akce jsou omezeny na 20 lidí venku a 10 lidí uvnitř. Školy ovšem zůstaly otevřené.
Podle mne, kdyby vakcína měla takovéto vedlejší ůčinky, tak by ani nebyla "vpuštěna" mezi lidi. Určitě prošla výzkumem a nikdo by si nevzal na triko, aby miliony lidí z toho chcípaly. Ta nákaza sama neodejde, naopak stále se to zhoršuje, tak jedinou nadějí je to očkování. Covid můžete chytit a nemusíte ani vědět že jste ho měla ale taky vás to může zabít. Každý se musí rozhodnou sám za sebe, co udělá.
Vyzkoušená vakcína, která se vyvíjí cca třičtvrtě roku, a možná ani to ne. Lepší vtip na Nový rok jsem ještě nečetl
Pane sirokko . Žadná vakcína není vyzkoušená než se proočkuje celá populace . Prostě vždy se to testuje na malých vzorcích lidí (dobrovolníci) než pak je možné zkoušet na desetitisících a podle toho se pak rozhoduje . Pokuď třeba nevíte tak australáci skončili s vakcínou , protože jejich vzorky asi měly nevhodné vedlejší učinky .
@siroko Také nechodíte k zubaři, jen kvůli tomu, že po trhání zubu je mimochodem malinká pravděpodobnost ochrunutí? :D
@anzionka dentální hygiena je jen hygiena a není to zákrok do lidského těla. Proč to sem pletete?
Po naočkování můžete být stále nositelem nákazy, můžete se v průběhu doby po očkování nakazit. To jsou nejnovější informace. Vše, co se tvrdilo o zrušení opatření po očkování, se ukazuje jako nepravdivé. Ani doba účinnosti očkování nemusí být delší než několik měsíců - stejně jako po prodělání Covid-19. Prymula zhodnotil dobu na něco kolem 90 dní. Nikdo ale nedokáže sdělit skutečnost o očkování. Mělo to být světlo na konci trápení a jak se zdá tak NENÍ.
Co se týká boje proti nákaze, tak předvčerejší zkušenost s nákazou je taková: matka kamaráda dostala horečky, podstatně zhoršené dýchání. Po převezení do nemocnice absolvovala výtěr z nosu a výsledek byl negativní. Zhoršilo se jí dýchání, tak ji kamarád sám ihned převezl do okresní nemocnice. Po hodinové době čekání na chodbě opět absolvovala odběr vzorků na Covid-19, to se již třepala zimnicí. Výsledek byl pozitivní . Po dalších hodinách absolvovala vyšetření plic, kde zjistili oboustranný zápal plic. Dostala antibiotika, nějaké protivirové léky a spolu se synem ji poslali domů do domácí péče.
Kamaráda se nikdo na nic neptal, i když tam s ní byl po celou dobu - 7 hodin na chodbách. Nikdo nedezinfikoval kliky, na které chytali. Nic.
Pak se nesmíme divit, že nejvyšší počet infikovaných je právě z nemocnic !
Zeptejte se vašeho praktického lékaře, ten vás zná nejlépe, protože, to co čtete někde na internetu je často zkreslené a někdy i záměrně, aby byla mezi lidmi nejistota a strach. Stejně tak i zde. Jedni vám to pochválí, což je myslím v pořádku, ale najde se dost těch, kteří vám to budou nesmyslně rozmlouvat, aniž by měli relevantní důkazy, protože čerpají většinou ze stejných, nebo podobných zdrojů jako vy.
Už se to tady řeší mnohokrát, ale vyřešit se to nedá. Je to přesvědčení a současně zodpovědnost každého z nás. Nikdo se za nás rozhodnout nemůže. V úterý 29. jsem si kupovala aviváž, která se tváří velmi luxusně. S prodavačkou jsme ji otevřely a já necítila vůbec nic. Prodavačka zajásala, že zavoněl celý obchod. A já, vůbec nic! Doma jsem čichla ke kávě a cítila jen trošku a ostatní vůně a pachy, totéž. "Je to v kélu!" napadlo mě. Drhý den mě čekala dialýza, cesta sanitkou, čekárna a sál s mnoha lidmi na přístrojích, bez imunity. Když jsem to trochu strávila, zavolala jsem lékařce a ta mě hned hnala do nemocnice na testy, že tam systémem posílá žádanku. Dcera se mnou odmítla do špitálu a jeli jsme k hasičům do Vítkovic, kde se nevystupuje z vozu. Po nahlášení rodného čísla jsem se objevila v "systému" a vzali mi vzorek. Výsledek přišel v 03 ráno. Mi i všem organizacím, které v systému jsou. Negativni! Všichni mě utěšovali, že je lepší panika, než nemocný hrdina. Už to nikdy nechce zažít! Nevím, co to bylo, ale bylo mi po těle fakt zle, byla jsem celá "chrobaliva". Ale konec dobrý, všechno dobré.
Fajne, že? Fajne a pjekne!
Babko, vy nevíte, co to bylo? To byl onen strach, který vás paralyzoval na základě nějaké pitomosti, že necítíte aviváž. A teď si vezměte, že tu aviváž jste mohla necítit právě kvůli tomu permanentnímu strachu. Byl oto evidentně psychické. Poněvadž ke smyslům potřebujete nejen dotyčný orgán, ale i mozek.
Teplotu jste neměla, napadena virem jste taky nebyla když couráte pro aviváž. Doporučuji nepodléhat panice.
Příteli, fakt si myslíte, že jsem dnešní a že že jsem tak snadno manipulovatelná? Musím vám říci, že rozhodně ne. Bylo mi zle ještě včera ráno a to jsem se nakrkla a jak nesmíme pít, ti bez ledvin, tak jsem se napila opravdu hodně. A ulevilo se mi. měla jsem už dávno splněný limit, ale zdálo se mi, že plavu v chladné, bublinkovaté minerálce a to jsem se bohovsky najedovala a napila se jako dromedár. Až zítra na dialýze stoupnu na váhu, to zase budou řeči!
Nejste jediný případ, manželka testy negativní a příznaky - ztráta chuti,čichu, bolesti zad a kašel .2 týdny . Teď když jsou u nich v práci všichni z její kanceláře pozitivní, ona jediná stále negativní
Zdenko, to je ale o něčem jiném. Je mi nedobře, potřebuji vyvenčit psa a v sámošce vedle, si udělat nákup, při jednom sáhnu po aviváži. Nepůjdu do Tety, na druhý konec Ostravy, čichat ke kávě, když mám kafe doma, za rohem od sámošky. Vím, myslela jste to dobře, ale úplně mimo mísu.
Ahoj babko, to mi je fakt líto, ty tvoje peripetie s aviváží a ta prodavačka by zasluhovala nakopnout do pr..le. Ona totiž jásala jak to voní jenom kvůli tomu, abys to koupila. Ty aviváže stojí dnes za prdljas. Vím o čem mluvím, protože jsem sama a ne jednou a ne v době "corony" očuchala spousty těch všelijakých aviváží a cítím buďto jedno a to samé, nebo se to lehce, ale velmi lehce liší a vůně je opravdu velmi slaboučká. Jediné co se opravdu liší, jsou ty barevné obaly a názvy a ceny. Takže ta prodavačka by potřebovala proplesknout, protože lhala. Určitě to nezačalo vonět celým obchodem a byla to káča. No a že jsi pak doma také skoro nic necítila, to bylo tím, že Tě ta holka zblbla. No nic, hlavně že to dobře dopadlo.
Prosím Vás, to kafe vonělo jako obvykle, ale jak byla babka vystresovaná, tak už "necítila" vůbec nic. A pochybuji, že každý den očmuchává doma kafe, to člověka ani nenapadne, takže jí přišla vůně slabá a to kafe tak voní pořád. Málokteré kafe opravdu silně voní kávou, musí být čerstvě umleté a musí být opravdu vysoké kvality. A ne všechny kávy voní stejně.
Dotaz od Zdeňky je jeden z dotazů,kdy nevědomost maří všechny snahy o postrčení lidstva kupředu.Bez získávánívědomostí se pokrok zvrátí do středověku.Všechny viry,i ten nový nejsou až tak organizmy,ale jen chemické látky na bázi DNA vzniklé náhodnou kombinací někde v přírodě,Tady metzi netopýry,Člověk si chtěl hrát na Boha,tak studoval,co ubližuje netopýrům a virus si smlsnul na jeho DNA.Přidá si část molekuly DNA z lidské buňky do své šroubovice a vzniká nová sloučenina,která je schopna samostatné existence a zaleze ase do jiné buňky.Ovšem každá další verze má jiné vlastnosti.U chřipky se mění typ viru každý rok,vakcina,která je účinná letos musí být narok jiná.
Totéž bude u nové virové nemoci - COVID 19. Pokud se bude očkovat letos,příští rok budou muset vědci máknout na vakcině nové.Ale aspoň je tu síla vědomostí,která zabrání vyhubení lidstva.
JABRAKA
Já bych nepřeceňovala sílu vědomosti lidstva. Corona je chřipka, kdyby to byla Ebola, a měla takovou nakažlivost, jako covid, už je nás tu polovina...
aifp.cz/...
(urychlují se však pouze administrativní kroky, urychlení se netýká opatření k posouzení bezpečnosti)
takže administrativní kroky běžně trvají minimálně 9.let? Zajímavé... odkaz z Medici PRO Očkování
mmm, nevím jaké máte informace Vy, ale já četl, že tato doba nebyla nijak zkácená.
(urychlují se však pouze administrativní kroky, urychlení se netýká opatření k posouzení bezpečnosti)
Smysl očkování má být ten, že očkovaný jedinec nedostane uvedenou nemoc, nebo ji má ve slabém průběhu . To u Covid-19 ale neplatí. I očkovaný může onemocnět i po nějaké době od očkování, dále že může dále šířit nemoc, což by požadavk očkovacího pasu naprosto negovalo. Původně se spoléhalo na odstranění Covid-19. Je to pár dní po prvních očkovacích dávkách a už se vše mění. Ochrana podle současných prohlášení má trvat cca. 90 dní. Tedy stejně dlouho jako jsou protilátky v těle po prodělání nemoci. Tedy žádný zázrak se nekoná a vše je při starém.
Člověk by měl být očkováním chráněn proti hospitalizaci, proti úmrtí, proti těžkým a středním formám nemoci, ale nebude zřejmě dokonale chráněn proti bezpříznakovým formám, kdy může být pro své okolí nakažlivý.
To by mohlo znamenat, že vakcína nemusí zabránit šíření viru, ale "pouze" vypuknutí nemoci COVID-19 u očkovaných jedinců.
Ale o to jde, to, že očkovaní pomůže.
Takhle. Ono bude očkování povinné. Už jsem to tu psal před několika měsíci či týdny. A není to jen můj výmysl. Už se pracuje na tom, abyste měli podmíněné vstupy a aktivity prokázáním se očkovacím průkazem. Takže je reálně možné, že bez očkování nevycestujete či vás nepustí kamkoli si vláda usmyslí. To je naprosto bezprecedentní a dá se to srovnat s totalitním režimem. Mediální příprava je zde.
Ale to je přeci normální . Všichni budou vítat očkované protože donesou peníze a byznys . A navíc neskončí v nemocnici na ventilátoru . Samozřejmě nikdo vás nenutí se očkovat. Jen prostě zustanete v izolaci na chráněném místě . Však to také bylo vždy prezentováno , že jedině očkování nás dostane z této prašiviny.
Ale jinak jste asi rád, že nemáte dětskou obrnu, černý kašel, černé neštovice a další sajrajty, které už očkováním vymizely. To, že nebudete moci neočkovaný vycestovat můžete spíše vinit okolní /totalitní/ státy, které vás tam takového zaneřáděného
nebudou chtít. Né že vás tam nepustí naše vláda.
Covid není černý kašel nebo neštovice. Takže laskavě nepište nesmysly. Za druhé jsem nepsal jen o cestování ale třeba o tom, že nepůjdete na koncert či do divadla. Virus můžete mít i když nebudete "zaneřáděný", víte? (jak to hezky umíte líčit).
Já pořáád nevím, jestli si tu nastupující totalitu vůbec připouštíte... Jestli ji vůbec rozeznáte.
Já totiž nechápu, proč by měl zdravý, i když neočkovaný člověk být člověkem druhé kategorie, který bude perzekuován.
společným znakem lidí vašeho typu (Sirokko) je několik závažných charakteristik, které nebudu jmenovat. Velice ochotně se domáháte a využíváte výhod života ve společenství, ale zároveň se ostentativně domáháte vlastních "práv". Přitom práva jednotlivce jsou ve společnosti dost jasně daná, mantileny. Zásadní roli hraje výchova v rodině, nikoli politik. Moje právo končí tam, kde začíná sousedovo. Osoby s asociálním chováním to nevnímají, nebo nechtějí vnímat. Projevuje se to všude, od předbíhání ve frontě, v koloně aut, až třeba odmítání očkování. Dáváte odkaz na jakýsi výplod politika z Německa. Přitom například ten restauratér nebo ostatní hosté by chtěli, abyste byl očkován, když chcete být v té restauraci s nimi. To, že Vy jste vývojově na zásadně vyšší úrovni a víte jistě, že jste OK, je těžko uspokojí.
gene, že by toto:
Já jsem vybudoval firmu od nuly, která má 35 tisíc zaměstnanců, zažila povodně, výbuchy chemiček. Já jsem krizový manager?
"My sami nevíme, jak ta vakcína bude fungovat, jestli bude účinná rok, nebo jaké období."
No a co? Fungovat bude, čas prověří a hyn se ukáže. Za rok dostanem další a co se bude dít?
To ,že člověk bude i po naockovani infekční je fakt, který mi říká, že je zcela zbytečně se očkovat, trochu klidu budete mít až nemoc prodelate. Já měla ztrátu čichu a chutí, mi příbuzní nic, tedy ne všichni,ale máme v rodině i úmrtí. To je sázka do rulety, přesto, máme to štěstí, že ve většině případů je to pouhé nachlazení...
Nejsem odbornik ale něco mi říká že imunitni systém který se setkal s patogenem, ať už vakcinaci nebo prodelanim nemoci si tenhle patogen "pamatuje" a pri dalším setkání ho rozpozná, likviduje, brání v množení. Jak potom může být daný jedinec infekční? Funguje takhle imunitní systém? Neni tohle princip jakéhokoliv očkování? Nebo tohle u covidu neplatí? Nebo tu jen plácate svoje ničím nepodložené domněnky?
zdenka - A) vaše babička, by měla být očkovaná mezi prvními, takže ji nenakazíte. To co zde uvádíte ve výřezu je nějaké odborné vyjádření? Asi ne.
ferax® A máte odborné vyjádření (tj. přímo od výrobce) k tomu, jak dlouho bude účinkovat vakcína a jestli bude naočkovaný člověk infekční? A mohla bych to odborné vyjádření vidět? Nebo se budete odborně ohánět panem Beranem, který něco žbleptnul také v médiích. Udivuje mě, jak rýpáte do zdrojů, přitom sám nejste schopný relevantní zdroj (info od výrobce, studii, apod.) doložit ke svým tvrzením.
Pan Beran je váš Bůh? On snad tu vakcínu vyrobil? Nebo snad publikoval odborný článek založený na studii o tom, jak dlouho bude vakcína účinkovat a zda budou po jejím podání lidé infekční či nikoliv? Proč bych si to měla dohledávat já? Je to přeci váš Bůh, tak mi to sem naservírujte jak na stříbrném podnosu... Nebo snad také pan Beran jen něco žbleptl do bulváru?
Současné vakcíny jsou první "záchrannou brzdou" současné pandemie. Nikdo nic definitivně neví jak a co bude pořádně zabírat a veškeré diskuze odborníku jsou takové, že na konci prohlásí, že nikdo přesně neví jak se proočkování projeví. Nikdo vám nic nezaručí, že jste po očkování "za vodou". Každý si hájí svoje výzkumy a rozumy. Je to první pokus a závody kdo dřív na něco přijde.
Ale neva, udělám to za vás, abyste se nemusel obtěžovat milý Feraxi. Předpokládám, že toto médium nepovažujete za bulvární: hradec.rozhlas.cz/...
Cituji: "O tom se spekuluje. Ale obecně platí pravidlo, že žádná vakcína nikoho neochrání déle, než je vlastní infekční proces. Tedy představa, že nás vakcína ochrání déle než prodělání vlastní nemoci, je naivní. Imunita pro prodělané nemoci by měla být mnohaletá. A pokud jde o vakcínu, která se to snaží napodobovat, tak většinou dosahují 50 až 80 procent času, po který nás prodělané onemocnění ochrání."
Tak na jednu stranu máme tvrzení pana "Boha"Berana aka "by měla být", na druhé straně tu máme opravdovou studii o reinfekcích covidu: thelancet.com/...
Děkovat mi nemusíte.
V tv se teď každou chvilku vyjadřují k vakcinaci všelijací odborníci a vždy na konci s výsledekem, že uvidíme, není nic jistého, nevíme, těžko odpovědět, doufejme, světlo na konci tunelu atd...
Zřejmě nemá. To nic nemění na tom, že současná vakcína je více či méně dlouhodobě léty neověřená. Pravda je i to, že někde a někdy se začít musí.
To je ovšem zásluha sociálního distancu a roušek. Vida - funguje to.
Imunita po prodělání nemoci není dlouhodobá, nic jako přirozené promoření neexistuje. Plus s sebou přináší spoustu zbytečných obětí, což je z humánního hlediska nepřijatelné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.