Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak oznámit přerušení živnosti dnes 31.12.?

Od: huczko odpovědí: 6 změna:

Měl jsem přerušené ŽL od 1.1.2020 do 31.12.2020.
Potřebuji přerušit živnost na další rok, tedy od 1.1.2021 do 31.12.2021.

Bohužel jsem nestihl živnostenský úřad, resp. jsem tam byl, ale v době úředních hodin měli zavřeno (covid opatření, zapomněl jsem na zkrácené úřední hodiny kvůli nouzovému stavu).

Současně potřebuji pokračování přerušení oznámit na VZP a OSSZ, ale to může udělat živnostenský úřad.

Problém je, že nemám elektronický podpis, nemohu tedy poslat e-mail.

Mám ale datovou schránku, mohl bych odeslat tzv. Změnový list ( mpo.cz/... jenže zase nemám tiskárnu a dnes už nikde nic nevytisknu, ani sousedi nemají tiskárnu.

Hledal jsem, jestli se nedá oznámit přes Portál občana, kde bych změnu jen naklikal a do kterého se dá přihlásit přes datovku, ale tuto možnost jsem nenašel.

Existuje řešení, pro člověka, který sice má datovou schránku, ale nemá tiskárnu, abych se někam přihlásil a změnu "naklikal"?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkuste to přerušit podle tohoto návodu a podrobně prostudujte, mělo by to jít. novystart.com/...

doplněno 31.12.20 19:05:

jj, tak to jsem ráda, není zač.

huczko
hodnocení

Snad se to povedlo, děkuji. Formulář je teda docela opruz, ale něco se snad odeslalo. Ještě jednou děkuji za tip.

hodnocení

0x

Ja bych to tak nehrotil. Staci do 8 dnu nahlasi zmenu. Vzhledem k tomu, ze ke zmene stavu nedoslo, fakticky nepodnikate, tak bych to prodlouzil az nekdy. Nebylo od veci pozastavit si zivnost treba na 5let, kdykoliv se to muze rozjet a nemusite byt pak z toho vystresovany.

huczko
hodnocení

No jo, ale jde o to, že když tedy na ŽÚ zajdu teď v pondělí 4.1. (a nejsem si jistý, jestli budu schopen, jelikož mám v práci dvanáctku a úřední hodiny jsou kvůli covidu zkrácené), čili spíš to vidím až na středu, tak za těch pár dní budu muset potom podávat daňové přiznání a přehledy na pojišťovny ZP a SP. Jelikož z pohledu úřadu jsem byl "aktivním".

Do 8 dnu to stihnete nebo ne? Plati to i zpetne, takze to nahlasite od 1.1. Danove priznani nebude potreba.

Já na to taky před lety zapomněla a nebyl problém. Na pojišťovnu a socku jsem nemusela. Jen na finanční úřad a tam jsem musela podat čestné prohlášení, že jsem neměla žádný příjem z podnikání. Tenkrát jsem to přešvihla o 4 týdny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]