Nejste přihlášen/a.
Měl jsem přerušené ŽL od 1.1.2020 do 31.12.2020.
Potřebuji přerušit živnost na další rok, tedy od 1.1.2021 do 31.12.2021.
Bohužel jsem nestihl živnostenský úřad, resp. jsem tam byl, ale v době úředních hodin měli zavřeno (covid opatření, zapomněl jsem na zkrácené úřední hodiny kvůli nouzovému stavu).
Současně potřebuji pokračování přerušení oznámit na VZP a OSSZ, ale to může udělat živnostenský úřad.
Problém je, že nemám elektronický podpis, nemohu tedy poslat e-mail.
Mám ale datovou schránku, mohl bych odeslat tzv. Změnový list ( mpo.cz/... jenže zase nemám tiskárnu a dnes už nikde nic nevytisknu, ani sousedi nemají tiskárnu.
Hledal jsem, jestli se nedá oznámit přes Portál občana, kde bych změnu jen naklikal a do kterého se dá přihlásit přes datovku, ale tuto možnost jsem nenašel.
Existuje řešení, pro člověka, který sice má datovou schránku, ale nemá tiskárnu, abych se někam přihlásil a změnu "naklikal"?
Zkuste to přerušit podle tohoto návodu a podrobně prostudujte, mělo by to jít. novystart.com/...
jj, tak to jsem ráda, není zač.
Ja bych to tak nehrotil. Staci do 8 dnu nahlasi zmenu. Vzhledem k tomu, ze ke zmene stavu nedoslo, fakticky nepodnikate, tak bych to prodlouzil az nekdy. Nebylo od veci pozastavit si zivnost treba na 5let, kdykoliv se to muze rozjet a nemusite byt pak z toho vystresovany.
No jo, ale jde o to, že když tedy na ŽÚ zajdu teď v pondělí 4.1. (a nejsem si jistý, jestli budu schopen, jelikož mám v práci dvanáctku a úřední hodiny jsou kvůli covidu zkrácené), čili spíš to vidím až na středu, tak za těch pár dní budu muset potom podávat daňové přiznání a přehledy na pojišťovny ZP a SP. Jelikož z pohledu úřadu jsem byl "aktivním".
Do 8 dnu to stihnete nebo ne? Plati to i zpetne, takze to nahlasite od 1.1. Danove priznani nebude potreba.
Já na to taky před lety zapomněla a nebyl problém. Na pojišťovnu a socku jsem nemusela. Jen na finanční úřad a tam jsem musela podat čestné prohlášení, že jsem neměla žádný příjem z podnikání. Tenkrát jsem to přešvihla o 4 týdny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.