Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Splácení nedoplatku za elektřinu

Od: redroker® odpovědí: 7 změna:

Byla mi vystavena faktura za odběr elektřiny,kde zálohy nestačily a musím do 24.5. uhradit téměř 3000kč.Před lety jsem měl rovněž nedoplatek a informoval jsem se u ČEZu,jestli je možné splatit nedoplatek ve 2-3 splátkách,bylo mi jednoduše odpovězeno,že nikoli. Co když si prosadim svou a splatím to po částech?To když má někdo vyšší nedoplatek a nemůže to uhradit,odstřihnou ho snad?Zvláště,když jde o tak šibeniční termín od vystavení faktury (14dnů)?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

barbakan*
hodnocení

0x

Jde se domluvit na splátkách.Určitě jste se informoval u nevrlého zmetka. Napište email na ČEZ,popište svou situaci a uvidíte,že Vám vyjdou vstříc.

pelinka
hodnocení

0x

Pokud se nedohodnete přímo na ČEZu mohli by Vás odstřihnout,jakmile nebude zaplaceno. Vy si sám nemůžete určit kolik zaplatíte. Věřím,že se dohodnete.

barbakan*

V současné době NEMŮŽOU odstřihnout od el.energie.

zuzan007*
hodnocení

0x

dlužila jsem 4500 kč,požádala jsem o splátkový kalendář .vyhověli mi.

když tak pošlete,kolik můžete,pošlou vám upomínku a mezitím zase nějakou splátku,snad se vám to do té doby podaří zaplatit.

ale odstřihnout vás můžou.

nevím však po jak dlouhé době.

hodnocení

Čez mi odložil splátku na 26.6.,alespoň něco!

lidka*

No vidíte, člověk se nemá nechat odbýt. Ono se o nich poslední dobou dosti píše, tak asi konečně nasadili trochu lepší tón v komunikaci se zákazníky. Určitě mají většinou přeplatky na zálohách - o to se postarají a ne každý se proti vysoké záloze ozve. Jednu dobu praktikovali systém, že nezapočítávali poslední zálohu do vyúčtování, i když byla uhrazena ještě před termínem vystavení faktury za vyúčtování. *bum* Na toto téma jsem si s nimi kdysi dopisovala asi měsíc, než to dali do pořádku. *klik*

sebod*

Barbakan. Velice špatná odpověď. Dlužníka odtřihnou cca do měsíce od data splatnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]