Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
rád bych si také s někým promluvil o mém problému.
S přítelkyní jsme se rozešli teď přes svátky po cca 4 letech (vím, že to není žádná doba, ale pro mě je to už dost velká doba, a to abych někoho mohl skutečně milovat).
Důvod rozchodu byl takový zvláštní. Nijak jsme se nepohádali, já jí nikdy neublížil, a vždy pro ní udělat, co jí na očích viděl a stoprocentně vím, že jsme byli oba šťastní. Jsme spolu od jejich 17 let (mě tehdá 23), poslední měsíce byly strašně náročné, já dostal novou práci, kde jsem byl dlouho, poté virová epidemie, kde jsme spolu kvůli různým karanténám nebyli snad měsíc. Přítelkyně tak nějak vycítila jistý stereotyp, potřebu si užít ztracené mládí, ale stejně jsme se snažili trávit spolu čas, nebo aspoň já to tak slepě viděl, že se snažíme oba, a aspoň já se snažil tyhle problémy nějak řešit, ale už jsem tak nějak cítil, že to z její strany není úplně ono, že už jsou kamarádi nade mnou.
Všechno to vyvrcholilo teď s úmrtím v jejich rodině, kdy se v přítelkyni (vždycky psychicky velmi složitá povaha) něco bloklo, smrt ji dost vzala, a jakoby zablokovala všechny své city. Oznámila mi, že už mě nemiluje, že teď vůbec neví co dál, co vlastně chce. Já se ještě pár týdnu jí snažil nějak pomoct, snažil se o tom mluvit, řešit to, ale z její strany byla vždy odpověď nevím, že potřebuje čas, že neví co se to v ní stalo. A odpovědi typu, že o mě nechce přijít, že mě má stále ráda, ale že prostě city ke mě tam teď nejsou, a neví proč a nechce mě dál takto trápit. Přitom už mi bylo jasné, že se jen bojí udělat ten zásadní krok právě ona...
Já se trápil, ale chtěl jsem i přes to bojovat, pomoc ji v tom těžkém období, ale nenechala si pomoct, upnula se pouze na kamarády, a mě odstavila prostě bokem. Nakonec jsem usoudil, že nejspíše potřebuje čas pro sebe, že to tak pro ní, a pro náš vztah bude nejlepší, tak jsme se tak nějak společně dohodli, že se rozejdeme, i když jsem věděl, že já nechci, že já jí miluju, a budu se teď trápit ještě stokrát tolik.
Nyní jsou to 3 dny od rozchodu, já jsem v depresích, protože jí pořád miluju, a doufám v to, že mi napíše, že už ji to vše došlo, myslím na ní každý den, ale snažím se držet nějaký odstup, i když to bolí. Bohužel, co si všímám, a přes kamarády vím, jí to zase tak nevzalo, chová se pořád chladně, jako po tom úmrtí. Já vím, že mě vždycky milovala, ona ví, že jí miluju, ale prostě se v ní z ničeho nic něco zlomilo...nikdo to nechápe, všichni, co jí znají říkají, že neví, co se to v ní teď děje, není jí to podobné...
Setkali jste se s něčím podobným, že deprimující zažítek vašeho partnera takto změnil?
Jak se mám teď zachovat, navazovat kontakt, ať se neztratí vůbec nebo naopak hodit ignor?
Mám po nějakém čase udělat já ten první krok?
Děkuji za rady, jelikož momentálně jsem strašně na dně a nevím si rady. Všichni kamarádi říkají, ať se na ní vykašlu, ale zapomenout mi nejde, a pořád mám v sobě takový ten pocit, že to byla láska mého života...
Vy jste asi opravdu "´dábel", když dokážete napsat, že někdo měl někoho "na krku", aniž byste o tom vztahu věděl něco podorbnějšího
Kolik máte doma křišťálových koulí?
Příčina konce toho vztahzu může být prostě "únava ze vztahového stereotypu" a ne pocit, že někdo má někoho "na krku".
Zdravím. Dejte jí čas a nechte jí v klidu žít. Buď si uvědomí, že jí chybíte a ozve se sama, nebo ne. Pokud z její strany vyprchaly city k Vám, respektujte to a nevnucujte se. City se holt vynutit nedají a je dobře, že si to uvědomila dřív, než byste třeba spolu měli děcko. Žijte si svůj život, časem Vás to přebolí.
Asi se hodně trápíte, ale nejste první. Vztahy se bortí i když si myslíme, že zrovna ten náš vztah je na věky věkův. A možná by se s vámi rozešla, i kdyby ten deprimující zážitek neprožila. Z toho dna se zvednete jako každý, každý vám řekne, že to chce čas, každý kdo si tím prošel. Tři dny to je zatím hodně krátká doba.
Radím "zařídit se" tak, že ten vztah už je definitivně ukončený. Tedy přetrpět první měsíce (vztahový "detox"), kdy se Vám bude hodně stýskat.Tedy nevyhledávat Vaší expřítelkyni, nevolat jí, nechodit tam kam chodí aona (pokud je to možné). Samozřejmě je možnost, že vztah někdy "obnovíte", ale jisté to není. Je lepší být případně někdy příjemně překvapen ( že Vás sama kontaktuje někdy) než případně nepříjemně zklamáván nesplněním vlastních nadějí. Nepříjemně zklamán byste byl po nějaké době, pokud byste doufal v obnovení vztahu a např. za tou Vaší expřítelkyni "dolézal". Je totiž možné to, že je v tom vztahu někdo třetí. A možná Vaše expřítelkyně se MOŽNÁ nejprvě potřebuje "spálit" , aby si Vážila vztahu s Vámi. Ale to jsou jen domněnky, Možná ji vadila vaše flegmatická povaha. Těžko říct.
Díky za vaše rady,
já vím, jen je to těžké. Já jsem strašný flegmatik a stále se usmívající člověk, ale co se týče vztahů, vždycky jsem si zakládal na plné důvěře, sdílení všech problému, co se nám ve vztahu třeba nelíbí, na čem zapracovat, a ta zmizela během sekundy, když mi vše řekla, možná o to víc mě všechn mrzí a bolí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.