Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nolpaza - zkušenosti

Od: abc odpovědí: 3 změna:
Dobrý veče, před pár dny jsem sem psala o refluxu jícnu a dnes jsem začala brát lék Nolpaza. Začala mi zabírat už ode dneška, tedy po první tabletě.Jen bych se vás chtěla zeptat: Napadlo mě, nebudu mít potíže po dobrání, (14 dnech zpátky)?Respektive: Za jak dlouho po dobrání jedné krabičky se mi můžou potíže vrátit? Vím, že se někdy určitě vrátí, to ano. Ale může se, teoreticky, stát, že si dám poslední tabletu a za den po ní to mám zpátky v plném rozsahu? Napadlo mě to. Nic o tom nevím, takže proto se ptám.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Mně pomohly. Vyzkoušejte a uvidíte. Každý člověk má tělo jiné a působí na něj něco jiného. Hlavní je držet dietu - nejíst kyselé, nepít kávu a džus, čokoládu nejíst.

miriams
hodnocení

1x

Nolpazu beru rok a půl, zajímavé je, že mne netrápilo pálení žáhy apod. příznaky refluxu, "jen" nepříjemné zahlenění a pocit knedlíku v krku, kdy jsem nemohla ani usnout + někdy bolest na hrudi Na gastro vyšetřní mi tedy reflux potvrdili a od té doby beru Nolpazu jen asi s 3 měs. přestávkou, kdy se mi stav zase zhoršil. Takže jsem ve fázi, kdy bez léku mám obavy, že se brzy problémy navrátí. Brala jsem 40mg každé ráno, nyní 20mg 2x denně a to je možná lepší. V každém případě zahlenění vnímám neustále, jen méně a někdy i na to zapomenu a hlavně mohu v klidu usnout. Pozoruji samozřejmě co jím, nejlěpší je večer vůbec nejíst, naposledy 17 - 18h. Ale jím vcelku vše, očas i vínko si dám, ale vyvaruji se česneku a pikantním jídlům. Nolpaza snižuje horčík v těle tak k tomu beru tabletky jako doplněk stravy a v celku se cítím dobře.

hodnocení

0x

Nolpaza blokuje vylučování žaludeční kyseliny, proto při užívání nepálí žáha a nebolí žaludek. Užívám ji dlouhodobě, sice tu slabší, ta se dá i volně koupit, ale stejně bez lékaře by se neměla užívat delší dobu. Větší balení předepisuje lékař, je to i jako prevence žaludečních vředů. Kdysi jsem zkoušela všechny možné volně dostupné přípravky, ale jak jsem snědla třeba jablko, tak mě bolel žaludek. Když jsem ji užívala pouze doporučených 14 dní, tak během pár dní se mi obtíže vrátily, a to v docela krátké době. Ale určitě záleží na každém, každý to může mít jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]