Ahoj, je mi 22 let a trpím fobií z krve. Stačí mi vidět krev ve filmu a dělá se mi hrozně špatně. V kině mě to dokonce donutí dojít na záchody jak je mi špatně. Dělá se mi nevolno ikdyž jedu a vidím před sebou auto s nápisem Převoz krve. Zatím mi braly krev jen dvakrát. Pokaždé jsem byl bílej jak stěna a doktorky mě museli dávat studené na krk. Upřímně nevím co bych dělal kdybych měl autonehodu a měl někoho oživovat. Chtěl bych se zeptat jestli je možné s tímto něco dělat? Docela dost mě to omezuje. Děkuji.
Je to fobie jako každá jiná. Tudíž je nutné ji čelit. Vzpomněla jsem si na film "Doktor Martin." Ten jí také čelil a nakonec zvítězil. Vím, že je to hrozné překonat, ale jde to. Mám zase jinou fobii se kterou bojují a vím, že když chci, tak to jde. Všechno je v hlavě!
Ale asi to bude třeba nějak trénovat. Postupně si zvykat, spatřit a rozdýchat to. Když to nepůjde, tak pomocí psychologa nebo nějakou regresní terapií - to nejspíš.
Mít psychologa, je buď na žádanku zdarma (přes praktika, psychiatra) anebo samoplátecky.
Při zájmu o terapeutická sezení na fobie můžete využít nabídku VZP. Přispívá 7000kč/10 sezení u terapeuta ze seznamu vzp.cz/... Stačí poslat mail a pošlou Vám z VZP formulář k příspěvku a pak si jenom vyberete. Většina má i své webové stránky, kde se můžete podívat, kdo by Vám vyhovoval. Všichni mají možnost online sezení přes web kameru. Terapii tam nabízí psychologové (humanitné vzdělání Mgr., PhDr.,) a psychiatři (lékařské vzdělání s doplněním psychoterapeutického vzdělání, v seznamu titul MUDr.).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.