Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fóbie z krve

Od: pata odpovědí: 3 změna:
Ahoj, je mi 22 let a trpím fobií z krve.
Stačí mi vidět krev ve filmu a dělá se mi hrozně špatně. V kině mě to dokonce donutí dojít na záchody jak je mi špatně. Dělá se mi nevolno ikdyž jedu a vidím před sebou auto s nápisem Převoz krve.
Zatím mi braly krev jen dvakrát. Pokaždé jsem byl bílej jak stěna a doktorky mě museli dávat studené na krk. Upřímně nevím co bych dělal kdybych měl autonehodu a měl někoho oživovat.
Chtěl bych se zeptat jestli je možné s tímto něco dělat? Docela dost mě to omezuje. Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Je to fobie jako každá jiná.
Tudíž je nutné ji čelit.
Vzpomněla jsem si na film "Doktor Martin."
Ten jí také čelil a nakonec zvítězil.
Vím, že je to hrozné překonat, ale jde to.
Mám zase jinou fobii se kterou bojují a vím, že když chci, tak to jde.
Všechno je v hlavě!

liska5
hodnocení

0x

Ale asi to bude třeba nějak trénovat. Postupně si zvykat, spatřit a rozdýchat to. Když to nepůjde, tak pomocí psychologa nebo nějakou regresní terapií - to nejspíš.

hodnocení

0x

Mít psychologa, je buď na žádanku zdarma (přes praktika, psychiatra) anebo samoplátecky.

Při zájmu o terapeutická sezení na fobie můžete využít nabídku VZP. Přispívá 7000kč/10 sezení u terapeuta ze seznamu vzp.cz/... Stačí poslat mail a pošlou Vám z VZP formulář k příspěvku a pak si jenom vyberete. Většina má i své webové stránky, kde se můžete podívat, kdo by Vám vyhovoval. Všichni mají možnost online sezení přes web kameru. Terapii tam nabízí psychologové (humanitné vzdělání Mgr., PhDr.,) a psychiatři (lékařské vzdělání s doplněním psychoterapeutického vzdělání, v seznamu titul MUDr.).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]