Nejste přihlášen/a.
Včera jsem si objednal na Alza.cz určité věci a co se týče placení, vybral jsem si možnost placení bankovním převodem. Chci se zeptat jestli tuto platbu můžu provést tak, že si na poště vezmu složenku typu A, vyplním ji a zaplatím to na poště a nebo musím tuto platbu provést tak, že musím zajít do nějaké banky?
Děkuji za odpověď
Martin ze Vsetína
Ale já nemám žádné interbankovnictví. Přesto jsem si tuto možnost zvolil, protože jiné možnosti byly například platba nějakou kartou a nebo osobní vyzvednutí v nějakém Alza boxu, což už je pro mě spíš lepší když mi to někdo přiveze až k domu.
...což už je pro mě spíš lepší když mi to někdo přiveze až k domu...
A když vám jen hodí do schránky v lednu oznámení že jste nebyl doma a budete si pro to stejně zajít na poštu tak to bude v pořádku?
ferax: ale já to přece nepíši.tak neodpovídejde hlouposti. jenom jsem napsal že stejně nemá jistotu tu zásilku dostat až k domu. A jestli umíte číst tak on NEMÁ interbargovonictní - A není to povinnost ho mít
Povinnost to není, ale je dobré ho mít. Od Nového roku mají banky tak zpřísnit podmínky, že třeba některé služby bankovnictví, bez internetového bankovnictví, nebudou fungovat.
Šťastný to člověk, když pošta přiveze až k domu. Já už se párkrát ani nedozvěděl, že balíček z Číny leží na poště
petr2 - naučte se orientaci a česky. V mé odpovědi není nikde psáno, že patří vám. Byla to reakce na autorův příspěvek. A také jsem nepsal, že mít internetbanking je povinnost, ale že je to dnes samozřejmá věc. Tak si ujasněte pojmy.
Když nemá Internetové bankovnictví, tak může převod zaplatit v bankomatu (opravdu to jde, akorát v počítači je to jednodušší). Nebo zadat převod přes telefonního bankéře své banky, většinou je to dnes placená služba. Pokud ale obchod nabízí možnost platby kartou, tak je to naprosto nejjednodušší a přitom bezpečné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.