Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Baby mungo klíčky

Od: julie* odpovědí: 2 změna:
Dobré odpoledne,
moc všechny zdravím a obracím se na vás s dotazem na konzumaci klíčků Baby mungo. Koupila jsem to v Bille, s chutí jsem to hned začala o sebe ládovat, ale nemile mě překvapila hořká chuť a docela suchá konzistence. Je to určeno k přímé konzumaci? Za další, s čím to tak jíst? Ať z toho je i nějakej požitek žejo .

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5
hodnocení

1x

Kupované mi taky nechutnají. Kupte si mungo suché - ty maličké zelené fazolky. Kilo od 80,- do 120,- Vám stačí na celé měsíce. Na dva dny tak lžíci těch suchých fazolek do hrnku a zalít vodou přes noc. Pak slít, přikrýt pokličkou / víčkem/ a jen ráno a večer propláchnout. Né ledovou, ale vodou odraženou. Druhý den už začnou klíčit a třetí den už jsou naklíčené ke konzumaci. Nejsou to ty provázky z čínských restaurací, ale takové hrášky s ocáskem. V tomto stadiu chutnají, jako křupavý hrášek a mají už ty potřebné enzymy. Čtvrtý a pátý den dál proplachujte a postupně dojezte.. Jestli je chcete zbrzdit, tak pod pokličkou do ledničky. Nenechávejte nepřikryté, klíčky by zaschly. Dobré, když je doma málo zeleniny.

Dělám to stejně. Klíčím si je doma sama. Mají úžasnou chuť:)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]