Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zbraň kategorie D

Od: aloisb® odpovědí: 3 změna:

Mám plynovou pistoli GOLIATH, o které jsem byl přesvědčen, že nemusí být registrována. Nyní jsem si přečetl § o zbraních kategorie D, ale o plynových víceraných pistolích jsem tam nic nenašel. Poradí někdo, jak to vlastně je?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Prozatím registrovaná být nemusí.
V blízké době vyjde nový zákon o zbraních, kde budou zapracovány požadavky evr.komise a dojde ke změnám.
Počkejte si na formulaci zákona, zda se oznamovací povinnost bude vztahovat i na již vlastněné zbraně nebo až na zbraně nové.
Případně nejen oznamovací povinnost ale žádost o vlastnictví.
Sledujte stránky www.zbranekvalitne.cz nebo stránku zbrojnice.com

jenda2*
hodnocení

0x

Plynovka tam popsána je:

Zbraněmi kategorie D podle § 7 zákona o zbraních jsou:

historické zbraně (střelná zbraň, jejíž všechny hlavní části byly vyrobeny do 31. prosince 1890),

zbraně jednoranové a dvouranové zkonstruované na principech doutnákových, kolečkových, křesadlových nebo perkusních zámkových systémů,

palné zbraně určené pro střelbu náboji typu flobert s energií střely na ústí hlavně do 7,5 J,

plynové zbraně na vzduchovou kartuš (včetně např. paintballových zbraní),

plynové zbraně, u nichž kinetická energie střely na ústí hlavně dosahuje nejvíce 16 J,

expanzní zbraně a expanzní přístroje, s výjimkou přenosných upevňovacích zařízení a jiných rázových strojů určených výhradně pro průmyslové nebo technické účely,

mechanické zbraně, u nichž je napínací síla větší než 150 N,

znehodnocené zbraně, na kterých byly v souladu s vyhláškou č. 371/2002 Sb. provedeny takové nevratné úpravy, které znemožňují jejich použití ke střelbě,

zbraně, na kterých byly v souladu s vyhláškou č. 371/2002 Sb. řezem provedeny takové úpravy, které odkrývají alespoň částečně vnitřní konstrukci zbraně,

neaktivní střelivo a munice (jde o střelivo a munici, které neobsahují výbušniny ani jiné aktivní muniční náplně; patří sem delaborované střelivo a munice, znehodnocené střelivo a munice, řez střeliva a munice a makety střeliva a munice),

další střelné zbraně neuvedené v kategoriích A až C (jde o zbytkovou položku, která se vztahuje spíše na teoretickou možnost objevení se zbraně, kterou by nebylo možné zařadit mezi zbraně kategorie A až C, např. vyvinutí zbraně zcela nového funkčního principu).

hodnocení

Ten zákon jsem si našel a přečetl. Jen jsem potřeboval poradit, pod který řádek je zařazena moje plynová pistole. Je to snad tento? : plynové zbraně, u nichž kinetická energie střely na ústí hlavně dosahuje nejvíce 16 J,

Pak by to bylo matoucí ustanovení, protože moje plynovka žádnou střelu nevystřeluje ! A plyn není střela,.*zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]