Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nalézt příčinu a tu odstranit. Např. špatná postel (moc měkká nebo moc tvrdá), málo pod hlavou nebo moc pod hlavou, špatná poloha těla při spánku, špatné držení vztyčeného těla, dlouhé sezení ve škole nebo doma u PC, málo pohybu, nezpevněné svalstvo, ploché nohy, nějaký vnitřní problém apod. Zkuste tu bolest vždy rozcvičit. Zdravím!
Třeba cílenou masáží.Měl jsem před rokem prasklý obratel a po vyhojení léčebný rehabilitační prostředek - suchou masážní vanu.Ta pracuje silným proudem vody,který přes gumovou plachtu tryská na záda a intenzivně a přitom velice šetrně propracuje svalstvo kolem páteře i jinde.podle nastavení mechaniky-Někde je název tohoto soustrojí HYDROJET
JABRAKA
Např.: lezení na stěnu, žebřiny, nebo aspoň imitace toho pohybu ve stoje "nasucho",... kroužení rameny vzad a vpřed,...opisování oblouku bradou po hrudní kosti,..hmitání pažemi v upažení povýš i poníž s dlaněmi vzhůru,... kočičí hřbety.., kliky., otáčení - rotace trupu s upažením,... poloha, jako když miminko pase hříbátka.. Sám příjdeš na to, co ti ty svaly protahuje a prohřeje...
Jiná postel určitě, omez cukr a sladkosti, ubírají ti minerály, takže kvalitní pestrou stravu, vhodná cvičení, správné sezení u PC, co nejméně stresu. Objednat se na rehabilitačním oddělení. Lékař Tě detailně prohlédně, jestli tam není třeba nějaká lehká vada a doporučí Ti konkrétní cvičení a nejspíš Tě předá fyzioterapeutům...
Jak jen jsme mohli prožít naše mládí s nanuky, Kofolou a čokoládou? Nepřehánějte svá proroctví, není to pravda. Chyba je ve způsobu života. Kdo dnes z dětí je venku na hřišti? Téměř nikdo. Jen mobil a PC. Pak to vypadá podle dotazu. A bude to jenom horší.
Jendo2, s tou absencí pohybu máte velkou pravdu. Coby tělocvikář jsem sledovala, jak se nástup technologií podepsal na děckách. Vedla jsem svého času zájmový basket pro středoškoláky. Než udělali první počítačovou učebnu, chodilo jich 25, po dvou letech 4! A co všelijakých omluvenek! To jsem tu kdysi psala, jak mi volala matka 17letého studenta, že by neměl cvičit, protože se potí. Když mne tím uvedla v úžas, tak to vysvětlila tím, že mu zrovna rostou chlupy a to prý svědí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.