Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vitamín B - vedlejší účinky?

Od: nila* odpovědí: 4 změna:

Nevíte prosím někdo, jestli užívání vitamínů skupiny B mohou vyvolat na pleti vyrážku. Kdysi jsem něco podobného četla, ale nevím zda se to zakládá na pravdě. Koupila jsem si Vlasové hnojivo a tam jsou mimo jiné i vit. B.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Muselo by to být hodně velké předávkování, protože tělo přebytky vit b vylučuje močí. Při extrémním předávkování mohou nastat nepříjemné potíže, svědění pokožky, pocení, žaludeční nevolnost a j. Z vlasového hnojiva se nepředávkujete. Leda, že budete současně do sebe cpát ještě další doplňsky stravy s vit b a třeba také několik B-komplex denně. Takto nerozumně se snad chovat nebudete. *sok*

hodnocení

0x
Právě naopak.
Vitamín B pleť čistí a ještě jako bonus oživuje a uceluje vlasy a nehty.

hodnocení

0x

Vitamín B se píchá proti nechutenství a dává se anorektičkám. Takže hlad, chuť k jídlu. Nevím, jestli všechna Béčka mají tento účinek. Nejsem si jistá, jestli to není jenom u B6?

liska5
hodnocení

0x

Vitamin B komplex se nedoporučuje déle, jak měsíc. Jako důvod se uvádí zátěž pro játra. Pak si dejte pauzu a konzumujte všechna Béčka ve stravě. Kvasnice, droždí pivovarské, klíčky, vločky, melasa, banány, semena, cereálie, ořechy, houby, krůta, ryby, kakao, vnitřnosti, brambory, libová masa, vejce, mléko i sušené, zel.petržel, luštěniny, papriky, grepy,...

B vitamny snižuje konzumace alkoholu, příliš moučného a sladkého, antibiotika, antikoncepce, odtučňovací diety, opakované rozmrazování masa, káva i bez kofeinu, mnoho čaje.

Vedlejší účinky jsem nezažila. Spíš to bude vliv cukru, mouky atd ve stravě teď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]