Dobrý den, řekla bych, že už to bude pomalu měsíc co mě začalo trápit svědění kůže. Nejčastěji se objevuje v oblasti stehen, břicha, občas paží. Svědění mě chytá v různou chvíli a tak nedokážu říct, co by mohlo být spouštěčem. Jednu chvíli jsem se budila ze spánku propocená a tak jsem to přikládala tomu, ale když svědění pokračovalo, začala jsem pátrat. Máme kočky, ale rozhodně bych toto k blechám nepřirovnávala, taktéž bych vyloučila štěnice, které si myslím bych i v oblasti postele našla a nakonec šampony. Mamka se prý taky škrábala a tak jsem se jí zeptala na možnou změnu aviváže, ale zdá se, že to důvodem taky nebude. Nezbývá mi než se prostě odhodlat a zeptat se.
Svědění kůže bez vnější příčiny je jedním z nejčastejšich signálů poškození jater. doplněno 26.12.20 08:25: Samozřejmě že změna kosmetiky, pěny do koupele, pracího prášku nebo aviváže může být na vině taky ale když si necháš pro jistotu udělat jaterní testy (dělají se z krve nemusíš se bát nějaké diopsie)můžeš předejít větším problémům.
No já teda nevím, ale já vidím na fotkách, že jste něčím poštípaná. A i když vylučujete štěnice, tak právě na ty to vypadá. Jedná se o zarudlá kolečka s tmavší tečkou uprostřed, která jsou velká v průměru několik milimetrů. Kousnutí od štěnic vypadá jako zarudlé kolečko s tmavou tečkou uprostřed. Škůdci se obvykle přisají třikrát v řadě za sebou, nebo v trojúhelníku. Když prý v noci koušou, tak to člověk vůbec necítí, až potom to začne svědět. Koukněte na internet jak se dají najít a jak se jich zbavit.
liska5
To mne taky napadlo, ale snad to dovedou vyhodnotit, jestli je to kousanec...
No možná se jenom brání si to přiznat, i když za to nemůžou. Mohli si to domů s něčím zavléct, nebo to může asi přilézt od sousedů. Ale když si to nepřiznají, tak to nebudou řešit a budou pokousaní pořád. A prý se to zhoršuje, když se neudělají nějaká opatření a ty potvory se nevyhubí.
honzin*
ano na 98% štěnice. Na blechy to moc nevypadá, měli jsme bohužel tu čest. Alergické, nebo jiné kožní projevy mají spíš menší pupínky. Štěnice jsme měly 4 roky nazpět. V počátku zamoření se neuvěřitelně dobře schovají. Důkaz, že žádnou nenajdete, není bohužel důkaz.
Prakticky stejné příznaky jsem měl i já a jak se zjistilo, na vině byla cukrovka. Nechci strašit, ale nic nezkazíte, když si necháte udělat glykemii. Přinejmenším je to jedna z možností. Poté, co jsem začal užívat přírodní antidiabetika, příznaky ustoupily. Podívejte se i na další příznaky zde:
Takhle nějak se mi po 40 letech co ji mám projevuje v současnosti lupenka.
Nevím co je příčinou u Vás ,já bych šupajdil (dnes asi rovnou ne ale objednat se!) ke kožnímu lékaři,venerolog-dermatolog ,případně k OL ať pošle na odborná vyšetření!
První se zaměřte na stravu. Vynechte cukr, bílou mouku, omezte uzeniny, konzervy vše naložené do octa. Taky plísňové sýry ne.. Ideálně nějaký ten týden vegetariánská strava a hodně pít čistou vodu. Místo aviváže další máchání!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.