Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je anestézia škodlivá?

Od: jsjjshdjwjmww odpovědí: 7 změna:

Dobrý deň

mám jednu otázku, odumierajú ľudí mozgové bunky po anestézii? Hlúpy človek po niekoľkých prežitých anestézii (napr. 5 alebo 8,9)? O koľko IQ bodov človek môže zvoliť zhloupne? pamäť?

vďaka

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Na stvoření této otázky jsi těch anestézií musel mít nejméně několik desítek. A navíc tě ještě musel někdo pořádně praštit po hlavě.

Anestézie nemá vliv na odumírání mozkových buněk*smich2*

hodnocení

8x

Ano, anestezie má negativní vliv na mozek. Starší příbuzný měl několikahodinovou anestezii, po které už mu paměť a inteligence nesloužily jako před operací. Záleží na délce a síle anestezie a na věku pacienta.

doplněno 27.12.20 11:53:

Kognitivní funkce znamená souhrnné označení inteligenčních a paměťových složek mozku.

liska5
hodnocení

5x

Mozkové buňky nám odumírají pořád a bez jakéhokoliv léku, důležitá pro myšlení jsou ta propojení mezi nimi a cévní zásobení.

Jestli je anestezie správně volená a vypočítaná, a to v 99,9% je, tak vám IQ ani paměť nepoškodí. Mám za sebou 5 anestesií, z toho 2 vícehodinové a nic, žádné poškození. Jednu jsem zažila v těhotenství a dítě je dnes dospělý zdatný vysokoškolák. Zažila jsem pacientky s patnácti anesteziemi a nevypadaly, že by jim to nemyslelo..

hodnocení

5x

Kdysi, ještě než jsem pochopila, že mi moje zubařka neublíží, jsem před jakýmsi zákrokem kňourala, že se bojím a že bych chtěla narkózu. Tenkrát mi sestřička řekla: "Narkóza je jako malá mrtvice." Z malé mrtvice se můžete vzpamatovat bez následků - anebo taky nemusíte.

Mrtvice je ucpané krevní zásobení, kdy nezásobená část mozku odumírá. Mozek si ji včasnou rehabilitaci dovede nahradit nebo obejít.

smode*
hodnocení

3x
Dobrý den. Běžně se to neděje, anestézie je vytvořena jako po všech stránkách bezpečná. Samozřejmě vedlejší účinky jsou ale o tom se nemluví. Moje příbuzná byla na operaci a po ní byl sice zákrok úspěšný, až do smrti však měla problémy s pohybem a vyjadřovla se dlouho a jednoslovně. Lékař: následek anestézie. Předtím však byla na celkové anestézii asi 8x a následky žádné. Tedy pokud není zákrok nezbytně nutný, vždy by se měl člověk anestézii vyhnout.

72mona
hodnocení

2x
Škodlivá je pouze tak, že jde vlastně o cílené působení cizích látek v organismu... Na inteligenci vliv nemá, ale může celkové zatěžovat organismus. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]