Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych ušetřil na DPH, ale v těchto věcech se vůbec nevyznám. Když založím společnost a budu plátce DPH, můžu pouze nakupovat a nic neprodávat/může být cena nakoupeného majetku výrazně vyšší, než prodaného zboží? Kdysi jsem slyšel, že kamarád to nejak takto dělal, ale nevím podrobnosti. Děkuji.
1x
Jak píše kolega, lze to, ale počítejte s dost brzkou kontrolou. Ta Vám to dost rychle a jednoduše vyjasní co se může a nesmí. Sám jsem plátce DPH, fakturuji pouze práci, takže náklady mám minimální, proto DPH odvádím v poměrně vysoké výši a když jsem si rok a půl zpátky kupoval auto v hodnotě 3,4mil s DPH, tak i tak jsem měl dva dosti nepříjemné hovory a jednu návštěvu na FÚ.
Druhá věc je ta, že pokud budete jen pořizovat a nevystavovat faktury, pro FÚ budete ve ztrátě. To se pak dost projeví v případné žádosti o leasing auta, hypotéky a podobně.
Už není doba kdy si s DPH dělal každý co chtěl, teď si po tom jdou úřady docela tvrdě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.