Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak předejít špinavým brýlím?

Od: specula odpovědí: 7 změna:

Hezký sváteční den,

už roky nosím brýle a odnepaměti šílím ze špinavých sklíček. Na sklíčka si samozřejmě nesahám, tak nevím, jestli je to způsobené otíráním řas (oči si nelíčím, řasenkou to není), nebo třeba prachem? Brýle čistím vlhčenými ubrousky na brýle, hadříkem na brýle (takovým tím jemným), případně opatrně vodou a ubrouskem a stejně je musím čistit několikrát denně.

Máte nějaký fígl, jak udržet brýle dlouho čisté?

Děkuju :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Nic nefunguje.
Ani velmi drahých skel nefunguje antistatická povrchová úprava skel nekonečně dlouho. Ano, výdrží fungovat nějakou dobu, ale objektivně tak 6-12 měsíců (mýt skla se stejně občas musí, jen ne tak často jako u skel bez úpravy).
Prostě 1x za den nebo dva skla umyjete trochou Jaru a teplou vodou.

hodnocení

3x

Čistit si brýle několikrát denně považuju za normální. Žádný fígl neznám.

liska5
hodnocení

1x

Nejméně 1 - 2 x denně brýle umyju pod vodou tekutým mýdlem nebo jarem, opláchnu a utřu do sucha hadříkem z optiky...

Ty vlhčené ubrousky typu W5 z LIDLu mi optik zakázal

hodnocení

1x

Také nosím brýle a také je musím naprosto čisté. Ze své zkušenosti vím, že ono se to nezdá, ale člověk mimoděk přece jen na ta skla sáhne, aniž by si to uvědomil. Takže několikrát za den leštit skla je naprosto běžné. Ale nepoužívejte ty vlhčené ubrousky, je to papír a i když Vám připadají jemné, tak nejsou a ty mikroskopické částečky skla ničí. Dneska Vám to řekne každý dobrý optik. Používejte mikrovlákno, ty ubrousky od optika, nebo můžete koupit jinde, ale ne ty vlhčené ubrousky. Mně teda stačí na skla dýchnout a krásně je vyleštím, protože to právě dělám několikrát za den, tak nikdy nejsou tak zapatlané. Ale občas je pořádně vyčistím tou vodičkou z optiky. Jiný fígl opravdu neexistuje. ještě bych dodala, že každá optika má své universální vodičky. Já mám ze své optiky jednu docela velkou lahvičku, 125 ml za 110 Kč a už ji mám dva roky a ještě jí mám do poloviny plnou.

hodnocení

0x

V specializovaných obchodech s optkou dostanete koupit maličký rozprašovač a ten zabraňuje rose, zaprášení a zamaštění brýlí.

tebi
hodnocení

0x

Já mám hadřík na brýle z optiky,ten nosím pořád v kabelce ,takže překrytím, když potřebuji.

re4zon
hodnocení

0x
Tekute sterace, ty vytvori ochrannou vrstvu a veskery bordel pak staci ofouknout. Otazka je snasenlivost s povrchovou upravou, na jina nez obyc skla jsem si to zatim netroufnul dat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]