Nejste přihlášen/a.
Hezký sváteční den,
už roky nosím brýle a odnepaměti šílím ze špinavých sklíček. Na sklíčka si samozřejmě nesahám, tak nevím, jestli je to způsobené otíráním řas (oči si nelíčím, řasenkou to není), nebo třeba prachem? Brýle čistím vlhčenými ubrousky na brýle, hadříkem na brýle (takovým tím jemným), případně opatrně vodou a ubrouskem a stejně je musím čistit několikrát denně.
Máte nějaký fígl, jak udržet brýle dlouho čisté?
Děkuju
Také nosím brýle a také je musím naprosto čisté. Ze své zkušenosti vím, že ono se to nezdá, ale člověk mimoděk přece jen na ta skla sáhne, aniž by si to uvědomil. Takže několikrát za den leštit skla je naprosto běžné. Ale nepoužívejte ty vlhčené ubrousky, je to papír a i když Vám připadají jemné, tak nejsou a ty mikroskopické částečky skla ničí. Dneska Vám to řekne každý dobrý optik. Používejte mikrovlákno, ty ubrousky od optika, nebo můžete koupit jinde, ale ne ty vlhčené ubrousky. Mně teda stačí na skla dýchnout a krásně je vyleštím, protože to právě dělám několikrát za den, tak nikdy nejsou tak zapatlané. Ale občas je pořádně vyčistím tou vodičkou z optiky. Jiný fígl opravdu neexistuje. ještě bych dodala, že každá optika má své universální vodičky. Já mám ze své optiky jednu docela velkou lahvičku, 125 ml za 110 Kč a už ji mám dva roky a ještě jí mám do poloviny plnou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.