Nejste přihlášen/a.
Prosím, je tu někdo, kdo v dospělosti měl právě problémy s touto intolerancí (alergie na mléko či co). Co jíte a kde sháníte potraviny a čemu byste se měli (krom mléka a potravin z něho) vyvarovat. Díky
To je mů problém. Začalo to tak, že jsem hlavně po jogurtu, který jsem milovala, měla takové potíže, šlo to horem dolem a bylo na omdlení. Požádala jsem doktorku, aby mi udělala test a sama se divila, jak to u mně vyšlo na 100%, až tak, že bych neměla používat ani máslo. Prostě nic z mléka.
Snažila jsem se kupovat bezlaktózové jogurty, byly málokdy a stejně mi bylo blbě. Tak jsem je vynechala.
Kupuju si do kafe bezlaktózové mléko, smetanu taky seženu, občas tvaroh, ale opravdu málokdy. A na trhu je bezlaktózový dánský sýr ve vaničce podobný lučině a když na něj trefím, udělám si zásobu.
Po těch zhruba pěti létech už mám vychytáno, co mi nedělá až takové potíže, takže někdy i plátkový sýr snesu a trochu sýra na špagety.
Kde prosím kupujete ten dánský sýr? Aspoň název? Jestli seženu po internetu. Máslo ghíčko je bez laktozy a dá se použít úplně na všechno. Nepřepaluje se.
Jakékoli "mléčné"výrobky rostlinného původu pro vegetariány, pokud nejste také alergická na něco z tohoto - sojové, kokosové mléko, mandlové, rýžové, ovesné, rostlinné nápoje, šlehačky a jogurty. Některé pouze omezeně kvůli vysokému obsahu tuku. Mám vyzkoušeno, že kokosové výrobky docela zvyšují cholesterol nad zdravý limit, pokud je jíte hodně. Je dobré sledovat výživové hodnoty, jak jsou jednotlivé výrobky kalorické a obsah nasycených tuků (špatný typ cholesterolu). Např.: prozdraviaradost.cz/...
Bezlaktozových výrobků z normálního mléka je docela málo. Hůře se shánějí. V hypermarketech seženete hlavně bílý bezlakozový jogurt a mléko.
Máslo - ghíčko je bezlaktozové. Hodí se na všechno, vaření, pečení, smažení. Nepřipaluje se.
Klasické mléčné výrobky - Sýr gouda bez laktozy, sýr máslový bez laktozy a jogurty prozdraviaradost.cz/...
Článek Čím nahradit kravské mléko - rostlinné alternativy prozdraviaradost.cz/...
Intolerance a alergie na mléko jsou dvě různé věci. Co máte? ALergie je horší. V obou případech budete zkoušet potraviny typu pokus - omyl.
Já mám 20 let pouze intoleranci. Z počátku čím více jsem se vyhýbala mléčným výrobkůn, tím mi bylo hůře. Zkoušela jsem a znovu zkoušela, časem se to lepšilo a nyní jím všechny zakysané výrobky, hlavně kefír, všechny sýry kromě mazacích. Vařím jen ze zakysané smetany.
Zapomněla jsem na kozí mléčné výrobky - Kozí mléko je výjimečné tím, že se počítá mezi mléka bez laktózy, protože obsahuje méně laktózy než kravské mléko. Většina lidí s laktózovou intolerancí jej může bez problémů požívat. Navíc je bohaté na vápník. prozdraviaradost.cz/...
rohlik.cz má hodně bezlaktozových výrobků rohlik.cz/... jogurt, máslo, Lučina, Lipánek, mléko, sýry...
kosik.cz taky něco kosik.cz/...
Kaufland má svoji řadu bezlaktozových výrobků - laktosefrei kaufland.cz/...
nabídka Tesco - nakup.itesco.cz/...
Díky za rady . Nejsem to já, kdo má takovéto problémy, ale má přijet příbuzná, která mi tohle do telefonu povídala a že si u nás bude vařit sama a tak jsem jí chtěla překvapit a nakoupit pár věciček, aby měla pestrou stravu, jen mi to trochu zamotala, protože mi k pověděla, že krom mléčných výrobků nemůže sladké a ani chleba a pečivo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.