Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osamělost

Od: ja123 odpovědí: 32 změna:
Zdravím, mám dotaz, jak řešíte, když se cítíte osamělý.

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

Ač jsem sama, osamělá se necítím. Mám hodně zájmů a koníčků a pořád mám co dělat.

Když se budete cítit zase osamělý, tak se tu zapojte do nějaké diskuse na Poradte.cz

*vtip**placni**zdravi*

svatoslav
hodnocení

2x

Záleží na mnoha ohledech, věk, pohlaví, povaha atd. atd. Vezmi si jízdenku dnes odpoledne u pokladny ČD a jeď 30 kiláků TAM a 30 kiláků zpět... To je jedno kam... sedni a jeď ... uvidíš těch vjemů... pak napiš

Ještě může být taková situace, že se člověk cítí osamělý i mezi lidmi. Nebo žije s někým a přesto se cítí být sám. Může to být tam, kde chybí porozumění, soulad. Hlavně to chce mít své záliby, koníčky, chodit mezi lidí stejných zájmů. At děláte, co děláte, věnujte tomu celou svoji mysl, ponořte se do práce či nějakého tvoření celou svojí myslí, říká se tomu žít v přítomném okamžiku a když se to naučíte, vaše situace se zlepší.

ja123
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi
svatoslav

Kolik je ti? Tipuju 20 - 30

ja123
27.12.20 21:19
hodnocení

Přes 40

hodnocení

2x

Znám ten pocit osamění.

Radíte jít ven, ale jen člověk vyjde, potkává dvojice mladých i starých co se procházejí. Tohle moc nepovzbudí.

Doma si číst, koukat na telku je zase jen o samotě...

Chtělo by to zjistit, kde je nejblíž nějaký klub cyklistů, společenství výletníků, hráčů petangue, nebo co vás baví a zajímá.

hodnocení

1x

Prací nebo úklidem. Vždy to fungovalo a funguje.

To taky dělám. :-D

Souhlas, vygruntuju barák a hned je mi lépe.

Čistej a ukluzenej barák je jako koupit si novou věc. Pozitivní změna vždy lepší náladu.

hodnocení

1x

Moc se mi to nestává, spíše bych chtěla být na chvíli sama. Na některé svoje koníčky potřebuji naprostý klid. Ale kdyby přece jenom jsem se cítila osamělá, tak kouknu na www.poradte.cz :) nebo, jak se píše nade mnou, kniha, telka, film. A hlavně napíšu kamarádkám.

edda
hodnocení

1x

Osamělost je nejhorší v začátku. Potom si na ni člověk tak nějak začne zvykat. Ale najde si jiné činnosti, koníčka nebo co ho baví, tak se dá přežít i samota. Nic jiného mu nezbývá, když není zrovna někdo na obzoru k seznámení nebo ke kamarádství.

antm
hodnocení

To určitě nedá, člověk je tvor společenský, potřebuje sociální vazby.
edda

Tak to je bezva, že to víš.

antm
hodnocení

Někdy to prostě nestačí

sykorka*
hodnocení

1x

také jsem introvert a spolu s přítelem jsme si zrekonstruovali domek na samotě, že tu budeme v klidu trávit stáří - bohužel přítel nečekaně zemřel a já se tu ocitla sama... zachraňují mě zvířata, kterých jsem se ujala, jsou to věrní společníci, dávají mi lásku, chodíme spolu do přírody - ta mě vždy pozitivně naladí, také jsem začala jezdit cvičit do blízkého městečka, i to mi dává dobrý pocit a potkávám tam lidi, také chodím do knihovny - to ale teď nejde, tak jsem zase jen se zvířátky... ale i tak, díky internetu, mám pocit blízkosti s lidmi... sleduji diskuze v různých skupinách, občas se zapojím, dívám se na filmy...

ja123
hodnocení

Děkuji, jaké štěstí že si poznala lásku. Přeji ti hodně sil

hodnocení

0x
Zabavím se. Pustím si telku nebo si vezmu časopis, knihu, zavolám mámě nebo příteli. Jdu ven.
ja123
hodnocení

A když nic z toho nezafunguje?

A když nic z toho nezabere, tak jdu do přírody, do lesa, podél řeky. Tam si dobijete baterky, je to balzám na duši. A co pořídit si pejska?

joudic*
hodnocení

0x
to neznam, jsem tak cinorody, ze se vubec ani nestiham vsemu venovat jak bych chtel, cili jedina rada je prestat resit blbosti v hlave u tikajicich hodin do ticha a najit si vzdy cinnost, ktera ma pro vas smysl. Sousedka je treba od rana do vecera na zahrade i v zime, ze horko tezko hledam malou skulinu, kdyz potrebuju udelat neco na baraku, co bych byl radeji bez divaku, pac to neni uplne koser *smich* Pokud jste v duchodu, tak k tomu rano najakeho frtana at se udela rohlik, a chut na obed
nov

Co znamená "rano najakeho frtana at se udela rohlik"?:-D

joudic*
@nov rohlik na obliceji, usmev a dobra nalada
nov

Aha, to slyším poprvé, to je dobrý, díky!*ua*

Ten "rohlík" mi vrtal hlavou, nikdy jsem to neslyšela. :-D

liska5

U nás máme rovný rohlíky. Jo loupáky, ty jsou zahnuté :-D.

Možná, že tazateli spíš chybí spřízněná duše, společné sdílení, společné zážitky s někým, plány...

hodnocení

0x

Pustím si muziku, zaberu se do práce či do knihy nebo jdu do přírody.

hodnocení

0x

Zkus pokecat s psycholožkou online. Třeba se trochu vymluvíš a paní by tě "nakopla", co dělat se životem. VZP hradí 7000kč na 10 sezení. Na vzp najdeš info. vzp.cz/... Z tohoto času hodně lidí "blbne"a cítí se samo. Deprese a úzkostí se zvyšují. Covid, Vánoce a osamělost působí na psychiku dost mizerně.

hodnocení

0x

Necítím se osamělý. Poněvadž jsem z paneláku, nikdy v životě jsem nebyl docela sám. Pořád byl někde za zdí, maximálně v dosahu nějakých 15 metrů nějaký další člověk. I výpravy za hranice všedních dnů jsem vždycky prováděl alespoň ve dvou. Jednou jedinkrát jsem měl nutkání přespat sám, "daleko" od lidí. Nejbližší člověk byl závratně daleko. Nějakých 300 metrů :-D. S ohledem na má zaměstnání naopak samotu občas vyhledávám. Pak vezmu auto nebo kolo a zmizím třeba na zahradu, tady jsem nejraději sám, jediný, kdo mi v té samotě měl povoleno dělat parťáka, byl švagrův pes. Uvelebil se na dohled a vysílal pozitivní vlny. Nemluvil, nic nechtěl, jen občas přišel "rozdávat lásku". Už není.

Na zahradě je nejlépe být sám, případně s němou tváří. To je pak ten nejlepší relax, také to tak mám.:)

julie*
hodnocení

0x
Je to individuální. Někdo je osamělý, i když je kolem něj hodně lidí, jiný není osamělý, i když je úplně sám. Já jsem introvert, takže lidi nevyhledávám, ale osaměle se často cítím. Kdykoli ale sbalim pinkle a jedu třeba vlakem někde poblíž na túru do Beskyd, tak potkávám plno jakoby podobně naladěných lidí a to mě uklidňuje. Nejednou se člověk dá s někým do řeči a hned nejsi úplně sám a neviditelný. A pak se třeba zase ráda vrátím do samoty. Myslim si ale, i pokud jsi introvert, je dobré někam patřit. Je jedno je jestli jdeš jednou za týden na jógu nebo někam na pivo, nebo do zájmového kroužku, alespon v této sféře bych si uspokojovala své sociální potřeby. A ty buď můžeš dál rozvíjet a pouštět k sobě lidi blíž a nebo si to korigovat dle míry, která Ti vyhovuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]