Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to dostat na triko?

Od: krukus odpovědí: 7 změna:
Jak tento motiv dostat na triko?
Jak to dostat na triko?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

I amatersky se dá cokoliv tisknout sítotiskem.Grafika se ofotí na speciální fotocitlivou vrstvu na sítě ,v tomto případě vzniiknou tři síta,po vyvolání a promytí vznikne obra zkaždého motivu jedné barvy jako šablona a každá barva se nanese zvlášť.U barevné fotografie se to provede ve více sítech.

JABRAKA

hodnocení

1x

Za našich mladých náctiletých let jsme u podobných věcí udělali šablonu z kladívkové čtvrtky a normálně nastříkali sprejem. Uznávám, že dnes je doba již dále a asi by to nestačilo. Ale zase tohle není nic složitýho. Zjednodušený tím, že by to šlo normálně vytisknout a pak skalpelem vyřezat. My jsme museli vše pracně překreslovat.

Existují firmy, které natisknou donesený motiv na triko. Zkuste google, třeba heslo "potisk triček"
No chtěl jsem nový příspěvek, ale asi nevidím, tak sorry za nelogickou reakci
krukus
hodnocení

To vím ale ty firmy chtějí dost peněz, chci si to nějak zvládnout sám

krukus
hodnocení

Díky a jednodušeji vytisknout na nažehlovací papír lze?

liska5
hodnocení

0x

Dělala jsem přes šablonu. Písmena jsem měla nástěnkářská ze školy. V papírnictví snad ještě budou. Ty obkreslit na čtvrtku a opatrně vystřihnout. Taktéž postavu. Do trika navléci nepropustnou rovnou neklouzavou desku, ať barva neprosákne. Vypnout triko na tu desku. Připevnit šablonu na triko špendlíkama. Pak zakrýt celé krom písmen v zelené barvě, kterou nasprejuji. Znova zakrýt celé, a sprejuji červená písmena, a nakonec červenou a zelenou zakrýt a nasprejovat žlutý střed. Já to měla lehké, dělala jsem jen černou na červené dresy. Pamatuji, že sprej měl v sobě kuličku a před každím nástřikem jsem ho musela protřepat. Tehdy to byla nějaká barva na auta. Dlouho to vydrželo, hodně praní. V obchodě s barvami Vám poradí.

hodnocení

0x
Něco podobného jsem řešil taky. Vytiskl jsem to na samolepící papír do tiskárny, vyřezal skalpelem. Výhoda samolepky je, že jde pěkně oproti běžné šabloně udělat třeba středy kruhů. Barva na textil se dá koupit v každém papírnictví v foukacích fixách, popř v lahvičce. Stačí přežehlit a drží výborně. Taky se šablona dá vyřezat z folie na řezacím plotru. Jinak mnoho reklamních firem tiskne přímo na triko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]