Nejste přihlášen/a.
Mám problém, jsem samoživitelka s roční holčičkou. Otec platí výživné 2.000,-/měsíčně, ale problém je v tom, že jsem neměla kam jít a podnájmy byly moc drahé ... mám hypotéku na byt. Ale ta se nepočítá do nákladů na bydlení a já teď nevím kde a jak hledat pomoc a východisko ... finančně díky nepřiznaným přídavkům na bydlení nemůžu vyjít.
Já si myslím, že ve vaší situaci by jediné řešení bylo, byt s hypotékou prodat. Na to, aby vám někdo poradil lépe, napsala jste málo informací. Jestli jste měla dobře placené zaměstnání ( podmínka hypotéky), tak byste mohla uvažovat i o hlídání a nebo práci z domu, abyste mohla hypotéku dál splácet a udržet si byt. Možná by se povedla i výměna za menší byt - třeba jen garsonku. Jestli chcete, trochu víc váš problém rozepište.
Mě to přijde škoda prodávat vlastní byt i když je na něj hypotéka a platit někde drahý pronájem (i když na něj by získala příspěvek na bydlení). Za 2, 3 roky se paní vrátí do práce a u na tom bude finančně zase jinak. Jde o to překlepat to nějak. Rodiče nepomůžou? Manžel nemůže platit na děti více? Do práce se už vrátit nemůžete? (aspon částečný úvazek)
Ale na vašem místě bych si byr snažila ponechat, ale záleží kolik let to máte ještě splácet.
No ex platit víc nechce a nemůže, byt určitě neprodám, to by byla hloupost. Moje práce kde jsem pracovala bohužel zanikla ajá se nemám kam vrátit. Hledám už více jak rok práci na doma nebo příležitostnou brigádu ale je to těžké. Rodiče bohužel nemám ... Hypotéku mám na dvacet let a za 5 let se mi sníží o dost a bude to veselejší. Nevíte někdo a nějaké práci? Nebo jak dostat více peněz ze sociálky?
U sociálky se dá ještě požádat o jednorázový příspěvek, ale snad pouze 1*za rok. Z kterého města přibližně jste? Kvůli té práci.
doplněno 11.05.10 14:10:Ještě mě napadl podnájemník? Podnájemnice? Nevím jak je ten byt velký, jak rozdělený..
Tak se běžte zeptat na sociální odbor městského úřadu, jestli by nebylo možné dostávat nějaký příspěvek.
Práce na doma jsou většinou podvody.
doplněno 11.05.10 14:16:A to vám dali hypotéku dyž jste na mateřské? nebo ještě jak jsete chodila do práce.
V této situaci bych možná o prdeji bytu uvažovala, něco jiného je mít práce, když je kam se po mateřské vrátit, tak 2,3 roky se to dá překlepat.
Samozřejmě, že je prodej bytu to poslední řešení. Ovšem jestli máte nejistou budoucnost bez zaměstnání a potřebných příjmů pro placení splátek hypotéky, tak je nutné i s touto variantou počítat. Jinak se můžete dostat do dluhů a potom by možná hrozila i exekuce. Nechci v žádném případě strašit, ale je třeba zvažovat, co je v dané situaci nejlepší řešení. Ještě by stálo za úvahu zkusit se dohodnou na bance o snížení splátek i za cenu probloužení lhůty splácení. Líbí se mi i návrh Mařenky, uvažovat o podnájemníci. Kdyby to byla např. studentka, mohla by pomoci i s hlídáním a pro vás by to byla šance sehnat si brigádu.
Prodat byt by bylo řešením jen tehdy, kdybyste sehnala levný byt. Nájem nižší než hypotéku. A to asi neseženete. Vlastně podnájem. Že? Je to situace na uzoufání. Zajděte na sociálku, pro rodinu s dětmi. Třeba tam něco vymyslí.
Děkuji za odpovědi, byt je malinký je to 2+kk 47m2 což podnájemníka bohužel vylučuje ... a jsem z okresu Znojmo ... bydlím na vesnici ... Když prodám byt nebudu mít kam jít a prodej pokryje pouze doplacení hypotéky a nic by mi stejně nezbylo a nájmy jsou opravdu vyšší než hypotéka ... prodloužit nejde ... to je maximum ... s prací je to opravdu špatné ... samé podvody
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.