Nejste přihlášen/a.
Lepší máte nechat si udělat profesionální odběr na protilátky tvz. Elisa vyšetření. Existují IgA, IgG a IgM protilátky. Jeden typ stojí kolem 500kč. Stačí udělat třeba jenom IGG, ale až po nějaké době od prodělání covidu, alespoň po 14 dnech od ukončení nemoci.
IgG protilátky - tato třída protilátek ukáže na dříve prodělanou nebo současnou infekci. Jedná se o protilátky, které následují tvorbu IgM a mohou přetrvávat dlouhou dobu (vysoký titr IgG a nízký titr IgM může znamenat infekci v minulosti).
IgM protilátky - zvýšená hladina této třídy protilátek poukazuje na akutně probíhající infekci - vysoký titr IgM naznačuje akutní nebo velmi nedávnou infekci.
IgA protilátky - v případě pozitivity protilátek IgA se rovněž může jednat o infekci v akutní fázi.
Tyhle testy neznám, ale v úterý jsem byla v laboratoři na odběrech a měli vyvěšenou ceduli, že dělají testy protilátek na covid19 pro samoplátce za 700 Kč. Více info v odkazu aeskulab.cz/...
Podívejte se ve Vašem okolí, které laboratoře je dělají u Vás, určitě by byly vhodnější a přesnější ty z laboratoře.
Mudr Beran se zmiňuje v jeho článku, že krom protilátek nám zůstává ještě buněčná imunita. A něco na tom bude. Já covid zřejmě prodělala, jen ztráta chuti a čichu plus rýma,,kterou ovšem trpím celý rok, za měsíc měl covid otec, s tím jsem se setkala i s mámou jsem se setkala normálně a nic jsem nechytla. Testy na protilátky jsou nespolehlivé, stejně jako testy na covid.tezko tedy říci...Otec měl těžší formu nemoci a není úplně fit ani teď. To znamená, že nakažlivý byl...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.