Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Test na protilátky Covid

Od: zakk odpovědí: 5 změna:
Máte zkušenosti s testy protilátek IgM/IgG na Covid-19. mobler.cz/...
Právě si covid prodělavám. A rád bych zjistil zda podle testu budu mít ony protilátky. Ano jsem si vědom, že test není určen pro odborníky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Lepší máte nechat si udělat profesionální odběr na protilátky tvz. Elisa vyšetření. Existují IgA, IgG a IgM protilátky. Jeden typ stojí kolem 500kč. Stačí udělat třeba jenom IGG, ale až po nějaké době od prodělání covidu, alespoň po 14 dnech od ukončení nemoci.

IgG protilátky - tato třída protilátek ukáže na dříve prodělanou nebo současnou infekci. Jedná se o protilátky, které následují tvorbu IgM a mohou přetrvávat dlouhou dobu (vysoký titr IgG a nízký titr IgM může znamenat infekci v minulosti).

IgM protilátky - zvýšená hladina této třídy protilátek poukazuje na akutně probíhající infekci - vysoký titr IgM naznačuje akutní nebo velmi nedávnou infekci.

IgA protilátky - v případě pozitivity protilátek IgA se rovněž může jednat o infekci v akutní fázi.

snopava.cz/...

hodnocení

0x

Tyhle testy neznám, ale v úterý jsem byla v laboratoři na odběrech a měli vyvěšenou ceduli, že dělají testy protilátek na covid19 pro samoplátce za 700 Kč. Více info v odkazu aeskulab.cz/...

Podívejte se ve Vašem okolí, které laboratoře je dělají u Vás, určitě by byly vhodnější a přesnější ty z laboratoře.

Ano, také tam testují pouze IgG. Levnější by to mohlo být na odběrových místech covidu v nemocnicích, kde mají své laboratoře. Nemocniční laboratoře bývají o něco levnější než tyto velké soukromé laborky.

synerb
hodnocení

0x
Byl jsem pozitivní na Covid, nechal jsem si pak za měsíc dělat dva testy na protilátky. Jeden ten "malý" o kterém se zmiňujete, druhý oficiální s odběrem krve v laboratoři. V obou případech vyšlo, že protilátky nemám. Všichni se zaštiťují tím, že protilátky se najít nemusí. Otázka je kde je pravda. Bylo to co mi našli při PCR testech Covid nebo to byla falešná pozitivita? Vše je za peníze a nic není se zárukou.
tebi

Mudr Beran se zmiňuje v jeho článku, že krom protilátek nám zůstává ještě buněčná imunita. A něco na tom bude. Já covid zřejmě prodělala, jen ztráta chuti a čichu plus rýma,,kterou ovšem trpím celý rok, za měsíc měl covid otec, s tím jsem se setkala i s mámou jsem se setkala normálně a nic jsem nechytla. Testy na protilátky jsou nespolehlivé, stejně jako testy na covid.tezko tedy říci...Otec měl těžší formu nemoci a není úplně fit ani teď. To znamená, že nakažlivý byl...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]