Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nebýt té korony, tak bych v létě 2021 ráda jela pracovat do zahraničí. Do sousedních zemí. Takže nejspíš Německo nebo Rakousko. Ale co všechno pro to potřebuju? Je mi 18 let. Chtěla bych si určitě vydělat peníze, ale zároveň mi jde o tu zkušenost. Je to můj takovej malej sen už v 18 být sama v cizí zemi, pracovat, procvičit si jazyk, třeba se s někým seznámit, víc se zaměřit jen sama na sebe bez vlivu okolí, zážitky. Příjde mi, že je to dobrá zkušnost na ten jeden měsíc. Ať už to bude špatné nebo dobré, přinejmenším si vydělám.
Každopádně, co je všechno potřeba? Anglicky a o něco hůř německy umím. Aktivně jazyky procvičuji a do léta zamakám. Měla bych se domluvit přes nějakou agenturu? Ráda bych například pracovala v letním kempu, třeba jako kuchařka, číšnice, uklízečka. Vím, že v ČR v těch větších kempech je to tak, že tam pracuješ, máš u nich ubytování a máš tam i volno na své aktivity a většinou tam pracují stejně staří lidé. Přes tu agenturu by to asi bylo jednoduší zhlediska papírování a tak, ale na druhou stranu mi přijde, že si takhle míň vydělám...
Uvítám všechny rady, vaše zkušenosti, nějaké stránky atd.
Beze zkušeností,ale kolega -pracoval v "A" od 91 do 2007 nebo 2008 tvrdil že když se (V Rakousku!) najde zaměstnavatele, který člověka -cizince chce zaměstnat ,tak na místníchú řadech vyřeši vše zaměstnavatel.Na žadateli o práci je pak jen dle možností doma odhlásit ZP pokud je to na delší dobu.Kolegy dojížděl jen asi 40km ,z JH do Heidenreichsteinu na firmu pak ještě k zákazníkovi.
pokud to je krátkodobá brigáda...tak bych si nechal pomoc od agentury, ala na doporučení. Každé agentuře bych neveřil.
Pokud ale nebudeš mezi nemci...zapomen, že se neco naučis...Od agentury muzes být jen mezi češi...nebo jinými cizinci.
poláci, chorvati...apod... buš pak komunikovat mezi sebou lámavou nemcinou ...a to není dobře.
...naučiš se tak jedině trochu otrkat, zkusenost s agenturou...okoukat a domluvit si příště sama brigádu bez agentur..
...ted zaplatiš polatek..nižší plat..
Nějaké zkušenosti. maám byl jsem cca v 7 let v nemecku... 1 rok v švycarsku. Přes agenturu jsem také zkusil..ale většinou si nasel praci sam, pres internet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.