Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co všechno je potřeba na práci v zahraničí?

Od: uuul odpovědí: 9 změna:

Ahoj, nebýt té korony, tak bych v létě 2021 ráda jela pracovat do zahraničí. Do sousedních zemí. Takže nejspíš Německo nebo Rakousko. Ale co všechno pro to potřebuju? Je mi 18 let. Chtěla bych si určitě vydělat peníze, ale zároveň mi jde o tu zkušenost. Je to můj takovej malej sen už v 18 být sama v cizí zemi, pracovat, procvičit si jazyk, třeba se s někým seznámit, víc se zaměřit jen sama na sebe bez vlivu okolí, zážitky. Příjde mi, že je to dobrá zkušnost na ten jeden měsíc. Ať už to bude špatné nebo dobré, přinejmenším si vydělám.

Každopádně, co je všechno potřeba? Anglicky a o něco hůř německy umím. Aktivně jazyky procvičuji a do léta zamakám. Měla bych se domluvit přes nějakou agenturu? Ráda bych například pracovala v letním kempu, třeba jako kuchařka, číšnice, uklízečka. Vím, že v ČR v těch větších kempech je to tak, že tam pracuješ, máš u nich ubytování a máš tam i volno na své aktivity a většinou tam pracují stejně staří lidé. Přes tu agenturu by to asi bylo jednoduší zhlediska papírování a tak, ale na druhou stranu mi přijde, že si takhle míň vydělám...

Uvítám všechny rady, vaše zkušenosti, nějaké stránky atd.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Žil jsem 4 roky ve Skotsku, 4 měsíce ve Vietnamu (chtěl jsem déle, bohužel Covid mi změnil plány) a teď jsem už šestý měsíc v Německu (Plán je zde být tři roky, naučit se plynule německy a pak bych se rád odstěhoval do Vietnamu na trvalo). Vždycky jsem to dělal tak, že jsem přijel do země a práci hledal přímo na místě.
Pokud chcete jet pouze na jeden nebo dva měsíce, tak to se asi tolik nevyplatí, protože že začátku budete nějaké výdaje. S agenturami nemám žádné zkušenosti, ale na takto krátký pobyt se to možná vyplatí více než ztrácet čas na místě hledáním práce. Já osobně bych ale volil variantu počkat, odmaturovat a pak jet třeba na rok do ciziny pracovat, naučit se jazyk a získat zkušenosti. A když se ti tam zalíbí, tak je pak možnost si dodělat vysokou školu přímo tam, pokud budeš mít zájem se dál vzdělávat.
joudic*
akorat na co vam bude plynna nemcina, kdyz chcete zit ve vietnamu. Taky pokud jste clovek typ zamestnanec, jak se tam chcete dlouhodobe uzivit, a bez vietnamstiny :) Kdybych se chtel nechat zamestnat na filipinach v provincii, vyslo by me lip si nechat z cr posilat socialku :)
Ve Vietnamu jsem učil angličtinu, momentálně studuji dálkově v Praze. Až si dodělám bakaláře, chci zpátky do Vietnamu, jelikož bakalář je pro mě podmínka získat pracovní povolení jako učitel angličtiny. Němčinu se učím proto, protože byla na mém listě. Vždy jsem se chtěl naučit německy. A taky jsem si chtěl vyzkoušet žít v Německu. Mám ten jazyk rád. A navíc jsem ty tři roky během mého studia nechtěl být v Praze, ale chtěl jsem je nějak dobře využít. A němčina se může vždy hodit. A hlavně mě to baví se jí učit a to je ten hlavní důvod, proč to dělám.

hodnocení

0x

Máte už ukončené SŠ vzdělání? Bylo by vhodné nechat se naočkovat na covid 19.

uuul
hodnocení

Nemám, jsem ve třeťáku na sš.
Chce tam na měsíc, takže chápu jako brigádu. A pokud práci sežene tak proč by ne.
A to očkování...bylo by vhodné? Tak schválně proč? Povinné není a na běžné lidi (nevim jak to jinak definovat, ale myslím mimo tech politiku a lidi ze z IZS, sociálních služeb atd) bude stejně nějakou dobu trvat než by bylo volno. A ani tihle lidé nejsou za jedno zda ano nebo ne. Ale raději neodpovídej ať nespamujeme tento dotaz ;)

Slečna píše, že by měla zájem o práci v pohostinství - čísnice, kuchařka...potkávala by hodně lidí a při práci s jídlem by mohla coronavirus možná i šířit. Tak proto.

hodnocení

0x

Beze zkušeností,ale kolega -pracoval v "A" od 91 do 2007 nebo 2008 tvrdil že když se (V Rakousku!) najde zaměstnavatele, který člověka -cizince chce zaměstnat ,tak na místníchú řadech vyřeši vše zaměstnavatel.Na žadateli o práci je pak jen dle možností doma odhlásit ZP pokud je to na delší dobu.Kolegy dojížděl jen asi 40km ,z JH do Heidenreichsteinu na firmu pak ještě k zákazníkovi.

erer

pokud to je krátkodobá brigáda...tak bych si nechal pomoc od agentury, ala na doporučení. Každé agentuře bych neveřil.

Pokud ale nebudeš mezi nemci...zapomen, že se neco naučis...Od agentury muzes být jen mezi češi...nebo jinými cizinci.

poláci, chorvati...apod... buš pak komunikovat mezi sebou lámavou nemcinou ...a to není dobře.

...naučiš se tak jedině trochu otrkat, zkusenost s agenturou...okoukat a domluvit si příště sama brigádu bez agentur..

...ted zaplatiš polatek..nižší plat..

Nějaké zkušenosti. maám byl jsem cca v 7 let v nemecku... 1 rok v švycarsku. Přes agenturu jsem také zkusil..ale většinou si nasel praci sam, pres internet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma coronavirus

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]